StoryEditorOCM
Strani nogometpišu Španjolci

Velika transfer-bomba se sprema na ljeto! Vatreni napokon potpisuje za Barcelonu?

Piše SPORT SD
29. travnja 2024. - 12:46

Cijelu svjetsku javnost je prošlo ljeto iznenadila vijest da je Marcelo Brozović zamijenio milanski Inter sa Saudijskom Arabijom. Igrao je odlično u jednoj od najjačih europskih liga, a nije još bio u poodmakloj dobi u kojoj nogometaši već važu između mirovine i odlaska u jednu od arapskih zemalja, iako je i to neka vrsta polu-mirovine.

Za mnoge je povratak iz araspkih klubova natrag u Europu gotovo nemoguć, ali to bi se na ljeto moglo dogoditi upravo Brozoviću.

image
Fayez Nureldine/Afp

Dugo ga je htjela dovesti Barcelona, spominjali su se razni dogovori i ugovori, cifre, razmjene. Ipak, Brozović nikad nije završio na Camp Nou. 

Ali pojavila se nova nada, ako je vjerovati španjolskom Sportu, Barcelona ponovno na listi mogućih pojačanja ima Brozovićevo ime. Hrvatski reprezentativac posebna je želja trenera Xavija koji ipak na ljeto ne odlazi iz Barcelone, ostaje još jednu sezonu.

Dio je to plana ponovne izgradnje Barceloninog veznog reda, Katalonci još uvijek nisu kvalitetno uspjeli nadomjestiti odlazak Sergija Busquetsa, a osim Brozovića spominju se imena Joshue Kimmicha, Martina Zubimendija i Douglasa Luiza.

Barcelona je tu poziciju pokušala riješiti dovođenjem Oriola Romeua za 3,4 milijuna iz Girone. Pojačanje je dobro počelo, Romeu je početkom sezone pružao dobre partije, iako su izblijedile kako su mjeseci prolazili. Ni De Jongu nije išlo na ovoj poziciji pa Xavi nije imao izbora nego obratiti Christensena. Može li Brozović biti rješenje za Barcelonine probleme, ostaje nam čekati i vidjeti.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 23:31