StoryEditorOCM
Domaći nogometprvi na tablici

Sopić ‘spušta na zemlju‘, a Rijeka više ne skriva ambicije za ovu sezonu i pali navijače

Piše Sport SD
4. veljače 2024. - 19:33

U susretu 21. kola SuperSport HNL-a Rijeka je pred 7.588 gledatelja na Rujevici pobijedila Istru 1961 s 3:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Momčad Željka Sopića je gotovo rutinski stigla do pobjede gostiju iz Pule. Nakon utakmice komentar je dao trener Rijeke.

- Želio bih čestitati svojoj momčadi, mislim da smo odigrali jednu kontroliranu utakmicu. S druge strane, bez obzira na rezultat, neke stvari moramo bolje, ali to ćemo raspraviti u kabini. S obzirom na dosta izostanaka i rani izlazak Nike Jankovića dogodila nam se neka situacija da smo ostali na tri defenzivna vezna igrača: Banda, Petrovič i Hodža. Onda smo razmišljali da pređemo na igru s dva napadača kada je Istra 1961 dobila crveni karton, no s obzira na žute kartone Bogojevića i Selahija morali smo odreagirati na drugu stranu. Mislim da smo zasluženo osvojili tri boda, ali uvijek može bolje.

Osvrnuo se i na izostanke.

- Fruk je ozlijedio mišić dok Goda ima nekih drugih zdravstvenih problema. Iskreno se nadam da će i njih dvojica, pa možda i Dilaver krenuti u trenažni proces idući tjedan pa ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti sanirati ih do nedjelje. Janković? Dobio je jedan nenamjerni udarac u butni mišić, tzv. paralizu. E sad, da li se to pogoršalo kod penala ili ne, vidjet ćemo, nadam se da se ozljeda nije zakomplicirala nakon toga, no po njegovom smiješku se nadam da će to sve biti u redu.

Rijeka drži prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

- Treba ostati na zemlji, evo ja vam ponovo kažem, znači najvažnija stvar je da ovi igrači, koji nisu igrali, sutra ujutro odrade utakmicu jednu prijateljsku, a ovi ostali da jednostavno se dobro rekuperiraju do srijede i onda ponovo iz početka - zaključio je Sopić.

Dok trener traži da ostanu na zemlji u klubu više ne skrivaju ambiciju. Nakon utakmice na društvenim mrežama su objavili zajedničku fotografiju momčadi ispred navijača. Uz fotografiju su napisali i početak navijačke pjesme ‘Izađite na balkone...‘

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 10:29