StoryEditorOCM
ŽupanijaNovi gasto događaj!

"Taste like... Bilice, Skradin, Drniš!" kušajte jela renomiranih chefova Mate Sučića i Deni Srdoča

Piše PROMO
27. rujna 2023. - 09:48
image

"Taste like...Drniš, Skradin, Bilice!"

Na novom gastro događanju „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ imat ćete priliku isprobati vrhunske gastro delicije spravljene od lokalnih namirnica specifičnih za ovo podneblje, a za vas će kuhati renomirani chefovi Mate Sučić te gostujući Deni Srdoč. Manifestacija počinje u petak, 29. rujna u 18 sati u Drnišu, zatim se u subotu, 30. rujna od 18 sati prebacuje u Skradin, a posljednji dan ih možete potražiti u Bilicama (Stublju) od 17 sati. Uz ukusnu spizu, moći ćete se zabaviti i uz svirku lokalnih bendova te DJ-a.

image

"Taste like...Drniš, Skradin, Bilice!"

TZ Bilice, Skradin i Drniš udružile su se u sklopu projekta HTZ-a za dodjelu sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice te pokrenule novi projekt „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“; eno-gastro događanje u sklopu kojega od 29. rujna do 1. listopada imate priliku isprobati ukusne delicije spravljene od lokalnih namirnica, kombinirane s vrhunskim lokalnim vinima te se dobro zabaviti uz svirke lokalnih bendova i DJ-a.

Ovaj projekt u fokus stavlja mogućnosti razvoja eno-gastro turizma u zaleđu Šibensko-kninske županije, nadovezujući se na masterplan razvoja turizma Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Njime Turističke zajednice Bilice, Skradin i Drniš žele produžiti turističku sezonu te ponuditi drugačije i inovativnije eno-gastro iskustvo svojim žiteljima i posjetiteljima.

image

"Taste like...Drniš, Skradin, Bilice!"

„Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog pa ćete imati priliku isprobati inovativna jela pripremljena od lokalnih i domaćih namirnica, specifičnih za ova tri podneblja. Zanimljive kombinacije okusa spravljat će poznati šibenski chef Mate Sučić, koji je nedavno osvojio Gault & Millau nagradu za mladog chefa godine te gostujući chef Deni Srdoč, nositelj Michelinove zvjezdice za dva restorana, Draga di Lovrana te Nebo u riječkom Hiltonu Costabella.

image

"Taste like...Drniš, Skradin, Bilice!"

Na meniju će se naći po dva jela specifična za Bilice, Skradin i Drniš pa ćete moći birati između brudeta od dimljenih bižota alla baba Marija s palentom krumpiricom, kumbasica na skradinski s kiselim kapuzon i krumpirom, janjećeg gulaša s krušnim njokima i mrvljenim mišinim sirom s potpisom Denija Srdoča te dimljenih pidoča s kremom od selena, ciklom i uljem od divlje rikole, zatim čokalica s kremom od koromača i prženom rikolom te kupusa iz luga s dalmatinskim tartufom, espumom od kupusa i uljem od peršina s potpisom Mate Sučića.

image

"Taste like...Drniš, Skradin, Bilice!"

Svih šest jela moći ćete isprobati svakoga dana na različitoj lokaciji i to po pristupačnim cijenama!

„Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ počinje u petak, 29. rujna u 18 sati, na Trgu Poljana u Drnišu, uz svirku benda Moonlight. U subotu se premještaju u Skradin, na košarkaško igralište, gdje zabava uz ukusnu spizu starta od 18 sati. U nedjelju zatvaraju ovu zanimljivu gastro priču u Bilicama (plaži u Stublju, nasuprot glavnog igrališta) od 17 sati, uz bend Fenix.

Osim ukusnih jela, na meniju će se naći i vrhunska vina naših lokalnih vinara, craft pivo Pivovare 022, domaći likeri i druga pića. Jela će se spravljati u food trucku koji će biti dekoriran u tradicionalnom ruhu sa zanimljivim detaljima, kao i sve tri lokacije na kojima će se odvijati ova gastro događanja.

Sve detaljne informacije o događanjima možete pratiti na društvenim mrežama TZ Bilice https://web.facebook.com/tz.opcinabilice, https://www.instagram.com/visit_bilice/, TZ Skradin https://web.facebook.com/tzskradin, https://www.instagram.com/tzskradin/ i TZ Drniš https://web.facebook.com/visitdrnis, https://www.instagram.com/visit_drnis/.

31. svibanj 2024 13:31