StoryEditorOCM

Boris Dukić o novom, opasnom križanju: "Jedino još preostaje moliti boga da se ne dogodi tragedija kada zaredaju gužve!"

Piše Branimir Periša
18. svibnja 2024. - 10:54

Pitali smo Borisa Dukića, predsjednika MO Zaton i šefa tamošnjeg DVD-a je li se okušao u vožnji novim, kontroverznim četverokrakim križanjem kod Šibenskog mosta, otvorenim ovih dana?

Jučer smo na ovome portalu o tom cestovnom rješenju prenijeli opetovano negativno mišljenje Željka Marušića, poznatog prometnog stručnjaka uvjerenog da će „zatonsko skretanje” pogoršati lokalni promet i opasno ugroziti sigurnost. Marušić, koji se pridružio lokalnim prosvjednicima uoči početka radova i o tome kritički progovorio sada se dovršeno križanje nije nije libio opisati izrazom „sablasno nelagodnim” barem za prosječne vozače.

-Jesam, vozio sam do Šibenika u dva navrata dosad. Sve je bilo u redu, no moramo znati da još nema gužve u prometu. Šutim o tome već neko vrijeme, jer nemam više što reći. Jedino još preostaje moliti boga da se ne dogodi tragedija. - kaže Dukić.

-Ako je ono bilo prometno rješenje za 55 godina, takvo je trebalo biti i ovo. Podsjećam da je u prometnom smislu, situacija jednaka onoj na nedalekom križanju kod Interspara. Međutim, tamo semafori reguliraju prometovanje, a gdje su ovdje, kod Zatona? - dodao je Dukić.

Boris Dukić prvi je u javnosti o tome progovorio još 2019. godine, na stranicama Slobodne Dalmacije i na ovome portalu.

Podsjećamo na taj tekst kojeg pročitajte OVDJE.

 

 

02. lipanj 2024 18:56