StoryEditorOCM
ShowbizPOTPUNI PREOKRET

‘Ja sam stara i debela, to scenu ne zanima!‘: glumica koju pamtimo kao najljepšu u 80-ima danas živi daleko od glamura

Piše SCENA SD
15. svibnja 2024. - 13:08

Dugonoga, plavokosa ljepotica prodornog pogleda, koja je bila jedna od najvećih zvijezda osamdesetih godina, promijenila je svoj život iz korijena.

Igrala je glavnu žensku ulogu u filmu koji je začarao generacije u tinejdžerskim i mladenačkim godinama tih uzbudljivih 80-ih, kada je, baš kao i u glazbi, i u filmskoj industriji snimljeno nebrojeno kultnih filmova koje obožavamo i danas.

Jedan od njih je i "Top Gun". Koji je proteklih godina dobio i svoj nastavak.

image

Kultni film, kultna scena: Kelly McGillis i Tom Cruise. Sve smo htjele izgledati kao ona i imati dečka poput njega

Profimedia

Osim što je "Top Gun" Toma Cruisea lansirao među najveće hollywoodske zvijezde, kakva je i danas, veliku popularnost donio je i glumici Kelly McGillis, koja je u tom trenutku iza sebe imala nekolicinu filmskih uloga.

image

‘Witness‘ iz 1984.

/Photo12 Via Afp

Početkom osamdesetih igrala je u filmovima "Reuben, Reuben", "The Witness", no ništa se ne može usporediti sa slavom koja je uslijedila nakon što se pojavila u ulozi Charlotte Charlie Blackwood u ostvarenju "Top Gun".

Obožavali su je i publika i kritika, a bila je nominirana za Zlatni globus i BAFTA-u, nakon čega je igrala u filmovima "The Babe", "Winter People", "North" i "At First Sight".

image

‘Winter People‘ iz 1989. 

/Photo12 Via Afp

No, uloga je s godinama bilo sve manje, a zadnji put smo je vidjeli u seriji "Dirty John" 2020. godine, gdje se pojavila u samo jednoj epizodi, piše Glossy.

Kelly McGillis danas ima 66 godina i rijetko je imamo priliku vidjeti u javnosti, uglavnom na paparazzo fotografijama, a nije glumila ni u nastavku svog najvećeg hita.

Za film “Top Gun: Maverick”, naime, nije ni dobila poziv. Kako je objasnila, smatra da se više "ne uklapa u stroge hollywoodske standarde ljepote".

image
Profimedia

"O, moj Bože, ne! Nisu me zvali i mislim da ne bih ni igrala. Stara sam i debela, izgledam u skladu sa svojim godinama, a to showbizz scenu ne zanima" - izjavila je Kelly McGillis za Entertainment Tonight 2019. godine kada su je pitali bi li glumila u nastavku.

Glumica nije bila ni najmanje uznemirena zbog toga, dapače.

"Radije se osjećam sigurno u svojoj koži i zbog onoga tko sam i što jesam u svojim godinama, umjesto da vrednujem sve te druge stvari..", ocijenila je.

image

Kultna ekipa kultnog Top Guna iz 1986.: redatelj Tony Scott, Tom Cruise, producent Don Simpson i Kelly McGillis

Paramount Pictures - Don Simpson/Collection Christophel Via Afp

Kelly, inače, već godinama ima ozbiljnih zdravstvenih problema jer joj je prije nekoliko godina dijagnosticiran nedostatak alfa-1 antitripsina, urođeno stanje koje povećava rizik od bolesti pluća i jetre.

Iza sebe ima dva braka -  od 1979. do 1981. bila je udana za Boyda Blacka, a potom je od 1989. do 2002. bila u braku s Fredom Tillmanom, s kojim je dobila kćeri Kelsey i Sonoru.

image

‘The Accused‘ iz 1988.: Jodie Foster i Kelly McGillis. Obje su danas u vezi sa ženama

/Photo12 Via Afp

Sedam godina nakon razvoda u intervjuu za SheWired je otkrila da je lezbijka, a od 2010. je u vezi s Melanie Leis koju je upoznala dok je još bila u braku s Tillmanom. Ispričala je da su se upoznale upravo u baru u vlasništvu njezinog supruga na Floridi.

Glumačka ikona iz 80-ih je bila otvorena i oko svoje dugogodišnje ovisnosti o opijatima, jedno vrijeme je radila u Centru za rehabilitaciju ovisnika, kako bi pomogla ljudima da prebrode probleme koje je i sama iskusila.

Sa svojom partnericom živi u Severnoj Karolini, a od 2013. drži i satove glume.

image

‘Winter People‘

/Photo12 Via Afp
image

‘The Accused‘ iz 1988.

Paramount Pictures/paramount P/Collection Christophel Via Afp
image

‘Witness‘ iz 1985.: u sceni s Harrisonom Fordom

Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 07:09