StoryEditorOCM
DubrovnikFREŠKI PRIMJERI

Službenička vs. ravnateljska plaća u Dubrovniku

Piše Silvia Rudinović
2. svibnja 2024. - 11:58

Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika traži radnika za mjesto savjetnika II za sport. Kandidati koji su se prijavili na javni natječaj u petak, 3. svibnja, moraju proći postupak provjere znanja i sposobnosti. Osnovna mjesečna bruto plaća za ovo radno mjesto u gradskoj upravi je 1.624 eura, uvećana za 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža.

U veljači ove godine, utvrđuna je osnovica za izračun plaće službenicima i namještenicima u upravnim tijelima Grada Dubrovnika koja u 2024. godini iznosi 580 eura.

Idućeg tjedna Gradsko vijeće će donijeti odluku o koeficijentu za obračun plaće ravnatelju Javne ustanove sportski objekti Dubrovnik. Kako stoji u obrazloženju resornog odjela za sport, vijećnici su u ožujku donijeli odluku o imenovanju Lukše Klaića ravnateljem Javne ustanove na mandatno razdoblje do 8. travnja 2028. godine. Nakon provedenog postupka imenovanja potrebno je utvrditi koeficijent za ravnateljsko mjesto. U prijedlogu se navodi koeficijent od 4,45 temeljem čega bi osnovna bruto plaća za ovu funkciju bila 2.581 euro, uz 0,5 posto za svaku navršenu godinu staža.

02. lipanj 2024 14:55