StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Sjeo za moped ‘mrtav pijan‘ i tako postao neslavni rekorder po napuhanim promilima, a vozač (41) vožnju kroz Župu dubrovačku dugo će pamtiti po...

Piše D.v.
13. svibnja 2024. - 13:04

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno šest, dok su s materijalnom štetom zabilježene tri prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 794 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. "četiri ubojice u prometu" te je tako 413 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 71 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 23 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 27 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 75 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 51 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg izmjerena je 46-godišnjaku koji je jučer, 12. svibnja, u ranim jutarnjim satima u zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.

Vozač je upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka. Isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima AM kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Župi dubrovačkoj

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.980 eura izrečena je 41-godišnjem državljaninu BiH koji je u srijedu, 8. svibnja, u večernjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Čibači.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,20 g/kg, a osim toga utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozač je isključen iz prometa, a osim spomenute novčane kazne sankcioniran je i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

01. lipanj 2024 18:14