StoryEditorOCM
Crna kronikaNije zlato sve što sja

Načelnik Smokvice Kuzma Tomašić priveden, sumnjiči ga se za mutne radnje u projektu financiranom EU sredstvima

Piše Ahmet Kalajdžić
13. svibnja 2024. - 11:43

Kako Dubrovački vjesnik iz pouzdanih izvora doznaje, u jutrošnjoj su akciji USKOK-a uhićene dvije muške osobe, jedna s otoka Korčule a druga iz Splita, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK je također priopćio kako će nakon ispitivanja tih osumnjičenika USKOK odlučiti o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Doznali smo kako je riječ o načelniku općine Smokvica Kuzmi Tomašiću i splitskom građevinskom poduzetniku Ivici Kriletiću koji su osnovano sumnjivi zbog zloporabe ovlasti. Kako doznajemo, riječ je sumnjama u mutne radnje u svezi nerealiziranog projekta "Muzej zlata i srebra" u Smokvici za kojeg je dio novca prikupljen iz sredstava EU fondova. Naime, navedena općina s otoka Korčule još nije podmirila svoje obveze koje su nastale uslijed aljkavo odrađenog projekta izgradnje spomenutog Muzeja, a zbog koji je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić već ranije najavio je kako će toj općini Županija blokirati račun, za koji je rok kako doznajemo istekao s zadnjim danom travnja mjeseca.

Formalno, projekt se realizirao putem Dubrovačko – neretvanske županije koja je općini Smokvica doznačila i koja je kao jedinica lokalne uprave odgovorna za adekvatnu realizaciju odobrenih sredstva iz kohezijskih fondova EU.

02. lipanj 2024 08:01