StoryEditorOCM
KošarkaSVI U GOSPINO POLJE

Ragusa nikad nije bila u ovakvoj situaciji u finalnoj seriji. I televizijska kamere su večeras pod dubrovačkim koševima

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2024. - 10:42

Što je novo u finalima kad je Ragusa u pitanju? Nikad prije nije izgubila prvu utakmicu finala, te sad prvi put lovi izlazak iz minusa. U svom prvom, te posljednjem, trećem finalu, prije tri godine odnosno lani, ‘pomela‘ je suparnika, Medveščaka odnosno Trešnjevku 2009. s 3:0, a u svom drugom polufinalu, prije dvije godine, dobila je prve dvije utakmice finala protiv Plamen Požege, te petu, majstoricu, i to u gostima jer tad, kao ni sad, nije bila broj jedan u ligaškom dijelu, a što je bila u svoja preostala dva finala.

Ove sezone lovi svoj četvrti u nizu i ukupno naslov. Nikad nije izgubila finalnu seriju. Zašto je izgubila prvi put prvu utakmicu finala? Trešnjevka 2009. šuterski raspoložena, sjajna je bila mala, 17-godišnja Lena Bilić, a Ragusi baš ništa nije polazilo od ruke. Ove sezone je kod aktualnih prvakinja, vruće, hladno, ili jesu, ili nisu. Dovoljno je pogledati polufinalnu seriju protiv Plamen Požege. Ragusa velikim preokretom dobije prvu u Požegi, zatim u drugoj kod kuće gubi 30 razlike i izgubi, pa u trećoj, majstorici, opet okrene Plamen Požegu usred Požege, i to u trećoj četvrtini koju je dobila s 30:8!

Ragusa je iskusnija ekipa, Trešnjevka 2009. ima niz sjajnih mladih igračica.

Završnica domaćeg prvenstva je super zanimljiva. Ragusa četvrti put prvak ili Trešnjevka 2009. prvi put u svom drugom finalu prvenstva ukupno i u nizu.

Početak druge utakmice finalne serije na tri pobjede igra se ove subote, 18. svibnja, u Gospinom polju s početkom u 20 sati. Sportska televizija izravno prenosi sve utakmice finala između Raguse i Trešnjevke 2009.

29. svibanj 2024 21:48