StoryEditorOCM
KošarkaNOVO PRIZNANJE

Baš kao igrači i momčadi, izvrsnost je potrebna i kod sudaca - istaknuo je šef sudaca Eurolige, te objavio: Dubrovčanin sudi na Final fouru u Berlinu!

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2024. - 08:15

Sudio je četiri od pet mogućih utakmica u četvrtfinalnoj seriji, zadnja je bila odluka u Blaugrani, tko će na Final four, Barcelona ili Olympiacos, tko će biti suparnik aktualnom prvaku, Real Madridu u polufinalu? Tu bitku dobio je sastav iz Pireja. Ukupno 30 utakmica je sudio ove sezone u Europi. Sudit će još. Sreten Radović je jedan od osam sudaca koji će suditi na Final fouru, završnom turniru Eurolige Turkish Airlines 2024.

Uz Dubrovčanina, koji je gotovo dva desetljeća među najboljim europskim sucima, u Berlinu će 24. i 26. svibnja biti još Ilija Belošević, Mehdi Difallah, Damir Javor, Emin Mogulkoc, Uroš Nikolić, Carlos Peruga i Fernando Rocha.

- Baš kao i igrači i momčadi, izvrsnost je potrebna i kod sudaca da bi zaslužili mjesto na Final fouru – rekao je Daniel Hierrezuelo, direktor suđenja Eurolige nakon što je objavio tko su to elitni suci za spektakl u Uber Areni u Berlinu.

Final four 24. svibnja otvaraju u 18 sati Panathinaikos i Fenerbahcea, a tri sata poslije kreće drugo polufinale između Olympiacosa i Real Madrida za kojeg igra Dubrovčanin Mario Hezonja. Dva dana poslije igraju se utakmice za treće mjesto i finale.

Radović četvrti put u karijeri sudi Final four.

01. lipanj 2024 10:56