StoryEditorOCM
Otocivela luka

Evo mene među moje... Trajekt ‘Oliver‘ uspješno uplovio u ‘rojenu valu‘, nije moglo proći bez ‘odbora za doček‘

Piše Dalmacija sd
19. svibnja 2024. - 11:29

Željno čekani Jadrolinijin trajekt "Oliver", nazvan po pjevaču Oliveru Dragojeviću, uplovio je danas u pjevačevu dragu Velu Luku, u kojoj je on najradije boravio i odmarao se u druženju sprijateljima ili u ribanju i u kojoj je našao konačno počivalište.

Trajekt je, nakon petomjesečnih prilagodbi zahtjevima Hrvatskog registra brodova, jučer popodne isplovio iz Rijeke i prema planu ujutro je pristao u Veloj Luci. "Olivera" su dočekali Velolučani zainteresirani za brod nazvan prema njihovu najistaknutijem mještaninu, a zanimalo ih je i hoće li trajekt uspješno odogovoriti zahtjevima njihove luke. 

image

Velolučani su osmotrili brod iz svih pozicija

Anđela Šćepanović/Cropix
image

Zapovjednik broda Anton Miculinić i Jadrolinijina posada uspješno su akoštali uz velolušku rivu

Anđela Šćepanović/Cropix

Zapovjednik Jadrolinijina broda Anton Miculinić i posada uspješno su ispunili taj zahtjev i akoštali uz velolušku rivu, koju će trajekt u vremenu pred nama redovito posjećivati. Kada bi se birala glazbena pozadina pristajanja, bilo bi se teško odlučiti za "Rojena valo", "Evo mene među moje" ili neku od drugih pjesama koje je pjevao Oliver.

 

image

Čekajući isplovljenje za Split

Anđela Šćepanović/Cropix

Prema Jadrolinijinu planu, "Oliver" će danas popodne zaploviti prema Splitu, u kojem se očekuje u večernjim satima. I u splitskoj luci očekuju se znatiželjnici da vide brod koji spaja Oliveru dva najdraža grada, Velu Luku i Split i da se uvjere kako će "Oliver" odgovoriti zahtjevima splitskog trajektnog pristaništa. 

Trajekt ‘Oliver‘ konačno je zaplovio prema Veloj Luci, poznato je i kada se očekuje u Splitu

Kako je objavila Jadrlinija, početkom idućeg tjedna, što može značiti već u ponedjeljak, "Oliver" će redovito ploviti od Splita do Vele Luke, a možda i do Ubli, što će ovisiti o završetku radova koji se izvode u toj lastovskoj luci.

image

Posada je testirala sve elemente

Anđela Šćepanović/Cropix
image

Pazilo se na svaki detalj

Anđela Šćepanović/Cropix
image

 Trajekt čeka nove putnike

Anđela Šćepanović/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 07:10