U poplavi različitih slatkih i slanih jela, uglavnom “uvoznih“, kojima nas svakodnevno bombardiraju u ove predblagdanske dane, zanemarena ostaje stara hrvatska kuhinja, često nazivana i sirotinjskom, zbog svoje jednostavnosti i jeftinoće. Nešto takvo i za današnje prilike neobično nude Korčulanke Maja Kršinić i Tonka Lujanac.
Riječ je o starim otočnim jelima “zeje na pomadore“ i paštetu od slanutka s inćunima u kulinarskom žargonu poznatija pod imenom “humus“, koja na pjatu spajaju tradicionalno i moderno. Nakon nagovaranja ipak su za “Slobodnu” pristale otkriti male tajne u kuhinji, koje su naučile od svojih baka.
Maja napominje da originalna pašteta od slanutka (hummus) ima blagi okus slanutka kojim dominira tahini (pasta od sezama), dok joj inćuni da...
Riječ je o starim otočnim jelima “zeje na pomadore“ i paštetu od slanutka s inćunima u kulinarskom žargonu poznatija pod imenom “humus“, koja na pjatu spajaju tradicionalno i moderno. Nakon nagovaranja ipak su za “Slobodnu” pristale otkriti male tajne u kuhinji, koje su naučile od svojih baka.
Maja napominje da originalna pašteta od slanutka (hummus) ima blagi okus slanutka kojim dominira tahini (pasta od sezama), dok joj inćuni da...