StoryEditorOCM
Životblagdanska kuhinja

Slanutak, zeje, pomadori... na Badnjak su najbolja stara jela

Piše PSD.
24. prosinca 2012. - 22:11
U poplavi različitih slatkih i slanih jela, uglavnom “uvoznih“, kojima nas svakodnevno bombardiraju u ove predblagdanske dane, zanemarena ostaje stara hrvatska kuhinja, često nazivana i sirotinjskom, zbog svoje jednostavnosti i jeftinoće. Nešto takvo i za današnje prilike neobično nude Korčulanke Maja Kršinić i Tonka Lujanac.

Riječ je o starim otočnim jelima “zeje na pomadore“ i paštetu od slanutka s inćunima u kulinarskom žargonu poznatija pod imenom “humus“, koja na pjatu spajaju tradicionalno i moderno. Nakon nagovaranja ipak su za “Slobodnu” pristale otkriti male tajne u kuhinji, koje su naučile od svojih baka.

Maja napominje da originalna pašteta od slanutka (hummus) ima blagi okus slanutka kojim dominira tahini (pasta od sezama), dok joj inćuni da...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:51