StoryEditorOCM

‘Cemex’ donirao trima školama više od 100.000 kuna

Piše PSD.
30. lipnja 2009. - 00:38

U svojim nastojanjima da aktivno sudjeluje u životu lokalne zajednice u kojoj posluje, “Cemex Dalmacijacement” godinama je kum trima ekoškolama s područja Kaštela i Solina, i to OŠ Kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, te školama Don Lovre Katića i Vjekoslava Paraća s područja Solina.

Ove godine tvrtka je školama donirala više od 100.000 kuna za različite ekoprojekte koje provode.

- Primjeri dobre suradnje rezultiraju brojnim zajedničkim akcijama, kao što su pošumljavanje rubnika, dani otvorenih vrata, likovni natječaji, radionice i predavanja o proizvodnji cementa ili terenska nastava u krugu tvornice. Financijska potpora DC-a omogućila je realizaciju brojnih školskih projekata, koji uključuju zbrinjavanje otpada, štednju vode, zbrinjavanje baterija i slično – izjavila je Ines Visković, ravnateljica OŠ Kneza Mislava.

Predsjednik Uprave DC-a, ujedno i kum triju ekoškola, Trpimir Renić, izjavio je da dugogodišnjim kumstvom uspješno povezuju dva aspekta društvene odgovornosti.

Prvi je briga o okolišu, a drugi ulaganje u obrazovanje, čime, kako je istaknuo, tvrtka izravno pridonosi održivom razvoju lokalne zajednice, a veseli ga i nastavak ove uspješne suradnje, jer su svi svjesni izuzetne vrijednosti ovoga projekta.

j.žarko / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:53