StoryEditorOCM
Dalmacijabarijere su u glavama

Treneri velikog srca pomažu djeci s teškoćama

Piše PSD.
7. ožujka 2015. - 20:17

“Treneri velikog srca” stigli su djeci s teškoćama u razvoju u Makarskoj, u uskoj suradnji s udrugom “Sunce”. Promocija je organizirana u gradskoj sportskoj dvorani. Tako će djeci sa smetnjama u razvoju biti omogućeno bavljenje sportom uz stručni nadzor posebno educiranih trenera, zahvaljujući projektu koji širom Hrvatske provode Allianz i Hrvatski olimpijski odbor.

Društveno-odgovornim projektom “Treneri velikog srca” prepoznata je potreba velikog broja djece u Hrvatskoj zakinute za sportsku rekreaciju budući da trebaju posebno educirane trenere. Program atletskih škola osmišljen je da potakne djecu da se okušaju u velikom broju disciplina, s naglaskom na sinergijski učinak individualnog i grupnog rada. Njegova posebnost je što djeci s teškoćama u razvoju omogućuje zajedničke treninge s ostalim sportašima, što pospješuje njihovu socijalizaciju.

– Dosadašnja pozitivna iskustva iz atletskih i plivačkih škola koje su dio ovog projekta te napredak njihovih polaznika ohrabruju nas da gledamo prema naprijed i tražimo nove mogućnosti za sve one koji se žele baviti sportom. Posebno nas veseli podrška svih koji su se uključili, te činjenica da je riječ o projektu s dugotrajnim potencijalom, od kojeg će koristi imati ne samo djeca s teškoćama u razvoju, nego i sama zajednica – izjavio je Dino Drača, direktor poslovnice Allianza u Splitu, zahvalivši pritom Hrvoju Kujunđiću s Kineziološkog fakulteta u Splitu i timu makarskih volontera koji su se posebno angažirali u pokretanju ovog projekta.

– Ovi mladi sportaši radi kojih smo se danas okupili svakodnevno nas uče da barijere postoje samo u našim glavama i da nema toga što se radom i predanošću ne može ostvariti – zaključio je Dino Drača.

Predsjednik Športskog saveza invalida Splita Mijo Bakić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem atletske škole, naglasivši važnost aktivnog načina života i socijalizacije kroz sport.

– Bavljenje sportom razvija motoričke sposobnosti djece s teškoćama u razvoju, što uz zajedničke treninge i druženje u velikoj mjeri utječe na podizanje kvalitete života – rekao je Mijo Bakić. Promociju škole uveličali su proslavljeni paraolimpijac Branimir Budetić u ogledu s prvakinjom u kick boxingu i makarskom sportašicom godine Anđelom Stanić. Otvaranju su prisustvovali invalidi Zoran Jezerčić i Pero Sunara.


Ana Dragičević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:49