StoryEditorOCM

Prozivka u Sinju: za koga je Glavan objavio natječaj?

Piše PSD.
6. studenog 2014. - 23:57
Sinjski HSLS proziva gradonačelnika Ivicu Glavana za prikrivanje ključnih odluka i procesa u gradu, čime izaziva sumnje da pogoduje interesnim grupacijama, a na štetu općeg dobra. Povod za najnoviju HSLS-ovu prozivku jest natječaj za davanje u zakup poslovne zgrade sportskog aerodroma. Liberali natječaj smatraju skandaloznim i od gradonačelnika zahtijevaju da ga poništi.

Gradonačelnik Glavan pozvao je zainteresirane da u roku od osam dana dostave pisane ponude za zakup poslovne zgrade u sklopu kompleksa sportskog aerodroma od 430 metara četvornih i natkrivene terase od 170 kvadrata. Prostor koji se nudi u zakup na rok od pet godina i početnu cijenu od 9000 kuna mjesečno namijenjen je za ugostiteljsku djelatnost, prodaju hrane i pića, uz mogućnost “da ponekad bude praćena nekim oblikom zabave”.

Natječaj poništiti

Sinjski HSLS kaže da im je natječaj nerazumljiv i neprihvatljiv iz najmanje tri razloga. Prvo, ne postoji niti je započeta izrada strategije razvoja sinjskog aerodroma i njegovih potencijala.

Drugo što zamjeraju gradonačelniku jest da ne postoji ozbiljan poslovni subjekt koji je u mogućnosti kreirati kvalitetan razvojni projekt u natječajnom roku od osam dana.

I, treće, liberali se pitaju može li se na natječaj javiti ozbiljan ponuđač kad pročita uvjet da “gradonačelnik zadržava pravo neprihvaćanja nijedne ponude i pravo poništenja natječaja u bilo koje vrijeme prije zaključenja ugovora, bez ikakve odgovornosti prema ponuđačima i bez obveze da obrazloži razloge svoje odluke”.

Zbog svega toga HSLS zahtijeva od gradonačelnika Glavana da poništi natječaj kako se poslovna zgrada ne bi izdvojila iz cjeline sportskog aerodroma, traži otvaranje javne rasprave o strategiji razvoja sinjskog aerodroma i razvojnih potencijala civilnog i sportskog zrakoplovstva te da objekt sportskog aerodroma kao kapitalni razvojni potencijal Sinja kandidira prema strukturnim fondovima EU-a.

Toni Paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:06