StoryEditorOCM

Makarska: nakon smjene turista odmor nastavlja 53 tisuće gostiju

Piše PSD.
2. kolovoza 2014. - 17:10
Prvi kolovoški vikend na Makarskom primorju u znaku je najveće ovoljetne smjene turista pa će danas s Makarske rivijere otputovati više od 10.000 gostiju, a nešto više stići će ih na odmor u ljetovališta od Brela do općine Gradac, gdje će nakon vikenda odmor nastaviti oko 53.000 turista, tvrde hotelijeri i turistički radnici.

Većina hotela ukinula je donedavne akcije i popuste, smještajni su kapaciteti uglavnom popunjeni pa hotelijeri preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja.

Sobe i apartmani privatnih kućevlasnika su također od ovoga vikenda znatno bolje popunjene, iako u toj vrsti smještajnih objekata, kao i u atokampovima, ima slobodnih mjesta.

Udarni je vikend pa je promet na državnoj cesti D8 znatno pojačan, vozi se usporeno u kolonama, prometne gužve su na prilaznim cestama turističkim mjestima, dok je na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet od jutros znatno pojačan.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prvoj, kao ni u drugoj plovidbi, nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač pa je tridesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je od sat i pol do dva, a s Hvara prema kopnu oko sat vremena.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor u dolasku i odlasku su popunjeni, a za udaljenije pravce uvedene su i dodatne linije.

(H)
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:27