StoryEditorOCM
DalmacijaMAKARSKA

Bezrazložno smijenili ravnateljicu vrtića

Piše PSD.
19. travnja 2014. - 18:37
Nakon smjene ravnateljice makarskoga Dječjeg vrtića Anele Kekez Židić u listopadu prošle godine i poziva inspekcijskih službi za nadzor njezina rada, stigao je zapisnik Ministarstva znanosti i obrazovanja po kojemu je jasno da nikakvih nepravilnosti nije bilo.

Jesenska afera oko smjene ravnateljice u “Biokovskom zvoncu” završila je izborom nove ravnateljice Snježane Ninčević. Međutim, ostali su upitni međuljudski odnosi u toj predškolskoj ustanovi.

– Gotovo nikakvih propusta u radu nije bilo u djelokrugu kontrole inspekcijske službe. Očito nije bilo razloga za donošenje rješenja o razrješenju ravnateljice jer nisu proizišli iz propusta u radu. Upravni spor o ocjeni zakonitosti je u tijeku, a pristigli inspekcijski zapisnik bit će jedan od važnih dokaza koji će potvrditi navode tužbe da odluka o razrješenju nije donesena na zakonit način. Ravnateljica Kekez Židić smijenjena je u pola mandata i nakon završetka spora tražit ćemo da se vrati na ravnateljsko mjesto – kazao je odvjetnik Zoran Antunović, koji zastupa bivšu ravnateljicu.

Pristigli zapisnik Ministarstva prosvjete odnosi se na zatraženi nadzor o zapošljavanju radnika u vrtiću.
Ana Dragičević
Foto: Ilustracija CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:44