StoryEditorOCM
ViralEPIZODA KARIJERE

‘Harry mi je rekao, moraš to popiti! Sad možeš reći da si pio s princem!‘: fotoreporter Cropixa Damjan Tadić ispričao je sve o pijanoj noći u Hvaru

Piše M.P./SD
10. ožujka 2021. - 11:52

"Svi radimo greške, ali ja nikad nisam igrao bilijar na svlačenje i obukao Hitlerovu uniformu kao što je to Harry napravio" - izjavio je jučer u televizijskom eteru Thomas Markle, otac Meghan Markle, podsjećajući na pijane afere svog zeta princa Harryja, koje su snažno odjeknule u javnosti.

Čitatelji "Slobodne Dalmacije" itekako se dobro sjećaju i Harryjevog partijanja na Hvaru 2011. godine, kojemu je "krunski svjedok" bio fotoreporter Cropixa, Damjan Tadić.

Tadić je tada u Hvaru i osobno upoznao princa te se s njim zabavljao.

"Odmah sam skočio, odjurio tamo i zaista sam ga ugledao... Nitko ga nije primjećivao, nitko nije reagirao.

Brzo sam uhvatio fotoaparat, no dok sam namještao fleš, reagiralo je njegovo osiguranje, jedino koje je imao. Naše policije nije bilo. Njegovi su me čuvari zamolili da ga ne fotografiram i nije mi bilo druge − poslušao sam i prestao namještati aparat", ispričao je tada Tadić, a prenosi Gloria.

"Predložio sam mu: 'Makni pivo, makni cure od sebe, namjesti košulju u hlače pa ću te fotografirati.'

Moraš to popiti!

Rekao mi je: "Makni sve. Ne možeš me fotografirati, ali ako hoćeš, možemo popiti piće", prisjetio se Tadić.

"Odveo sam ga u kafić 'Sidro', gdje ga također nitko nije prepoznao. Na glavi je imao kapicu, pa valjda zbog toga ljudi nisu uočili o kome je riječ. Sjeli smo.

image
"Odveo sam ga u kafić 'Sidro', gdje ga nitko nije prepoznao. Na glavi je imao kapu, pa valjda zbog toga"
Damjan Tadić/Cropix


Od konobara je naručio dva dupla viskija i dvije duple votke. Mislio sam da još netko treba sjesti pokraj nas, možda neki njegovi iz pratnje ili prijatelji, ali Harry mi je rekao: 'Moraš to popiti. Sada možeš reći da si popio piće s princem.'

Sjedili smo petnaestak minuta, niti dvadeset... Zatražio je drugu rundu. Prvu je platio on, drugu ja, pa smo tako ukupno popili svaki po dva dupla viskija i dvije duple votke.

Poslije toga već nije mogao dobro hodati. Čudna kombinacija votke i viskija, ali... tako je htio", rekao je fotograf Tadić.

Nakon što su popili pića, Harry je htio ići u disko, pa su otišli u kultnu "Venerandu".

Nisam ispao fer

"Naravno, opet ga nitko nije prepoznao. Ali, čim smo ušli, Harry je pao u bazen. Pao je ukupno tri puta. Da ne bude mokar, osoblje mu je dalo suhu majicu.

Nisam mogao izdržati, fotografirao sam ga uz osvjetljenje kakvo je već u disku, tako da nitko nije primijetio blicanje aparata. Da nije bilo te druge runde, možda ga ne bih ni fotografirao. Obećao sam mu da neću i zbog toga nisam ispao fer, ali što ću, to mi je posao.

image
Damjan Tadić/Cropix


Družili smo se do pet, skoro šest sati ujutro. Oko šest princ Harry mi je pružio ruku i odmah iz "Venerande" skočio u more, otplivao do bajbota i nestao u mraku", ispričao je tada Tadić.

Deset godina poslije, Tadić se jasno sjeća svega, jer druženje s princem se pamti do kraja života.

"Družili smo se sigurno dva do tri sata, razgovarali o mnogim stvarima. Rekao mi je da je meni super jer me nitko ne progoni kao što njega progone, pa se ne može normalno zabavljati.

image
Damjan Tadić/Cropix


Razgovarali smo o Hrvatskoj, o hrani, o lijepim ženama koje su ulazile u 'Sidro', ali svoju obitelj nije spominjao. Bio je iznimno pristupačan, drag, htio se družiti...", prisjetio se Tadić, koji je Harryju plaćao runde, jer princ kod sebe nije imao dovoljno novca.

U diskoteci "Veneranda" nitko nije znao da je upravo princ Harry taj koji je tri puta pao u bazen. "Redari su ga već htjeli izbaciti, ali Tadić im je prišapnuo o kome se radi pa su se malo šokirali i Harryju dali čistu majicu s logom kluba. Bilo je simpatično", priča Tadić.

Sljedećeg dana Tadiću nitko nije vjerovao da se noć prije družio s princem. Svi su već govorili da je Harry na Ibizi, no kada im je pokazao fotografije, svima je bilo jasno. Od Harryja je uspio dobiti i suvenir.

image
Redari su ga htjeli izbaciti, ali Tadić im je prišapnuo o kome se radi pa su se malo šokirali i Harryju dali čistu majicu s logom kluba
Damjan Tadić/Cropix


"Još uvijek imam njegovu plavu košulju, onu s kojom je skočio u bazen. Uspio sam je pokupiti kada nitko nije gledao", kroz smijeh je priznao Tadić kolegama iz Glorije.

07. svibanj 2024 04:58