StoryEditorOCM
Tribina‘NISU BITNA PITANJA‘

SDP: U Zadarskoj županiji ravnopravnost spolova cvate na svakom koraku. Nasilje nad ženama i nasilje u obitelji prijavljuje se svaka dva dana

Piše Zadarski.hr
12. veljače 2022. - 16:23

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zadarske županije Vedrana Mišković (SDP) sazvala je sjednicu za petak 11. veljače, no sjednica nije održana jer nije bilo kvoruma. Od sedam članova/članica Povjerenstva četvero ih se nije pojavilo.

- Da je danas, u isto vrijeme, u istom sastavu, bio zakazan bilo koji drugi odbor, osim možda Koordinacije za ljudska prava, kvoruma bi bilo. Jer bi se na odborima raspravljalo o bitnim stvarima. Ravnopravnost spolova u Zadarskoj županiji nije bitno pitanje. Jer su između 33 dobitnika/dobitnica županijske nagrade za životno djelo i dvije žene. Jer u Zadarskoj županije skoro 0,5% ulica nose ženska imena. Jer se u Zadarskoj županiji nasilje nad ženama i nasilje u obitelji prijavljuje, u prosjeku, svaka dva dana. Jer javnost žrtve nasilja ne stigmatizira više nego što je normalno. Zadarska županija nije potpisala Europsku povelju o ravnopravnosti na lokalnoj razini. Jer u Zadarskoj županiji ravnopravnost spolova cvate na svakom koraku, kazali su iz SDP-a Zadarske županije dodajući kako se "unatoč svim opstrukcijama nastavljaju boriti za ravnopravnost, solidarnost i pravednost".

Podsjetimo kako su uz Mišković članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zadarske županije i Josipa Ćurić (potpredsjednica/vanjska suradnica), Bruno Mandić (član/vijećnik), Dario Vrsaljko (član/vijećnik), Marija Orlović Kolčeg (članica/vijećnica), Vesna Fabijanić (članica/vanjska suradnica) i Viktorija Viduka (članica/vanjska suradnica).

29. svibanj 2024 08:36