StoryEditorOCM
SportGRČKO RIMSKI NAČIN

Zadranima dva druga mjesta na prvenstvu Hrvatske u hrvanju!

Piše Ivica Gjergja
10. ožujka 2020. - 13:29

U organizaciji HK Hrvatski dragovoljac i Hrvatskog hrvačkog saveza održano je prvenstvo Hrvatske grčko-rimskim načinom u skupini kadeta - dječaka uzrasta 2003/04 i 05. Na parketu športske dvorane OŠ Brezovica okupilo se preko 70 mladih hrvača iz 17. klubova Hrvatske.

HK Zadar predstavljali su talentirani Roko Strika i Šime Urić, pod vodstvom trenera Vladimira Menčika.

Roko i Šime su učenici osmog razreda, rođeni su 2005. i ove su godine po prvi put nastupali kao ulazno godište u naraštaju kadeta. Perspektivni Šime je polaznik OŠ Bartula Kašića i vrlo dobar đak, a treninge hrvanja redovito pohađa već četiri ljeta.

Na natjecanju se okušao u kategoriji -71 kg i tu - u vrlo teškoj konkurenciji - izgubio u prvoj borbi što mu nažalost po propozicijama nije otvorilo mogućnost za daljnji tijek nadmetanja, ali svojim radom mogao bi u budućnosti postići čitav niz dobrih rezultata. Roko je pak odličan učenik OŠ Smiljevac, također vrlo odgovoran i predan treninzima hrvanja koje polazi osam godina, a na nadmetanju je nastupio u -80 kilograma. Zbog iznimnih postignuća u uzrastu starijih dječaka lani je po prvi put pozvan u kadetsku selekciju Republike Hrvatske što mu je dalo i motivaciju za još većim angažmanom u smislu treninga.

To je minule subote rezultiralo odličnim drugim mjestom na PH. On je pobijedio četiri svoja protivnika iz sljedećih klubova: HK Buje, HK Lika, HK Podravka i potom - u polufinalu - predstavnika HK Petrinja. U finalnoj borbi se susreo s hrvačem iz HK Hrvatski dragovoljac protiv kojeg je u dva navrata vodio rezultatima 4-2 i 6-5, no u završnom dijelu borbe ipak nešto iskusniji i stariji predstavnik domaćina slavio je tehničkim tušem i na koncu rezultatom 10-6 uzeo naslov prvaka.

- Naravno, želja je stalna pobijediti, ali osvajanje drugog mjesta i srebra na državnom natjecanju - i na ovaj način - za klub i Striku su pobjeda i nagrada odličnom radu Roka i trenera u HK Zadar. Polučeni rezultat potvrda je i poziva u hrvačku reprezentaciju, s njim nadareni hrvač ostvaruje pravo i na kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog saveza, što je uvijek odličan pokazatelj dosljednog rada. Nakon iznimno dobrih rezultata poslije prva dva natjecanja u 2020. na Bokanjcu se nadaju kako će i nadalje uspješno nastaviti s predstavljanjem svoga kluba i Zadra - kazao nam je trener Vladimir Menčik.

 

Uskoro ih očekuje Međunarodni tradicionalni hrvački turnir u Koprivnici, a zatim su vrijedni organizatori Regionalnog Prvenstva Hrvatske koje će u ŠC Mocire biti priređeno 15. ožujka.

28. svibanj 2024 09:36