StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/27. KOLO

Zadar u Omišu traži bodove za titulu, Vitezovi prijete Splitu, a Primorac je na ‘popravnom‘ u Ivanbegovini

Piše I. Gjergja
3. svibnja 2024. - 16:03

Pobjedom u prošlom kolu nad Zagorom u gostima Zadar je napravio pravi posao protiv izravnog konkurenta za prvo mjesto. Kako bi do kraja ostao na vrhu u četiri preostala kola treba im još deset bodova.

Prvi ozbiljan test imat će ovog vikenda na ušću Cetine u Omišu u srazu sa istoimenim ligašem koji slovi za kompaktnu momčad. Zadar se nakon pobjede ”relaksira“, u momčadi nema nervoze, ali ni velikog slavlja. Pripreme su kroz tjedan odrađene i spremni dočekuju Omišane.

Vitezovi tjeraju svoj ritam ”doma tri vani jedan bod”, a ako se ukaže prigoda moguće da u Splitu uzmu sva tri. Odradili su tijekom tjedna i susret u Kupu, porazili su domaćina Novu zoru u Svetom Filip i Jakovu, plasirali se u finale i žele ga osvojiti 29. svibnja. Ni kod njih nema ozljeda ni kazni, istrčati će u Park mladeži kompletni, a što će uraditi ostaje za vidjeti.

Netko je rekao da je i pad let, no kod Primorca ovaj pad na igralištu Kazimir i Silvio u prošlom kolu je značio gubljenje tri boda od Uskoka. Primorac je prošao i gore i opet znao poletjeti, a kako će biti protiv Kamena u Ivanbegovini, vidjet ćemo, no i treneru Leu Šariću i igračima u mislima je samo jedno: ostvariti što više bodova.

Raspored utakmica

Subota, 17 sati

OMIŠ – ZADAR

Sudac: Niko Radnić. Pomoćnici: Štampalija i Severinski. Delegat: Mladen Žižić-Gušo.

SPLIT – HV POSEDARJE

Sudac: Lukša Klaić. Pomoćnici: Proleta i Majčica. Delegat: Dino Papak.

KAMEN – PRIMORAC

Sudac: Mateo Budić. Pomoćnici: Taraš i Kurtović. Delegat: Ivica Popović.

24. svibanj 2024 16:18