StoryEditorOCM
SportZADAR U PETAK DOČEKUJE MZT

"Zaboravimo Cedevitu, ovo je utakmica sezone u ABA ligi - očekujemo podršku publike!"

28. prosinca 2017. - 15:58
cedevita_zadar7-061017

Skupiti glave nakon dramatičnog ogleda s Cedevitom i pretrpljenog poraza, u kojem su u konačnici svoje prste umiješali i suci, bio je glavni zadatak stručnog stožera Zadra.

-Nažalost, prekinuli smo odličnu seriju pobjeda, međutim, gubitak bodova protiv Cedevite kod nas nije ostavio gorak okus, jer smo igrali izvrsno, na tragu naših ranijih utakmica. Ono što je pak ostalo u nama jest samopouzdanje uoči utakmice s MZT Skopljem, koja je po meni najbitnija u ovoj sezoni regionalne ABA lige – misli Šime Špralja, igrač Zadra.

U ovom trenutku makedonski predstavnik "grije" zadnje mjesto na ljestvice, ali njihove igre nisu nikako za podcjenjivanje. Osobito dobro u zadnje vrijeme igraju Dominik Mavra i Jure Lalić, obojica imaju dodirne toče baš sa Zadrom.

-U našoj prvoj utakmici u gostima uzeli smo pobjedu 85:80 i u njoj se upravo Lalić pokazao u svojem najboljem izdanj, te nam je zadavao velike probleme. Uglavnom , pred nama je jedno jako teška utamica, oni su se bitno promijenili, imaju nove igrače i trenera, u odnosu na taj na prvi ogled. Istina, i mi izgledamo bitno drukčije, tako da se može očekivati prava utakmica u kojoj ćemo vjerujem imati izvrsnu potporu s tribina, Tornado je stalno uz nas, međutim, ne smijemo zaboraviti ni druge koji skoro pa napune dvoranu na Višnjiku – veli Špralja.

Slično razmišlja i Ive Ivanov koji je u srazu s Cedevitom bio jedan od boljih igrača, odmaj do Joshue Bostica....

-Neću kazati ništa osobito tvrdnjom da nas čeka iznimno teška utakmica u kojoj jednostavno moramo biti pravi, zapravo , i više od toga. Jer imamo utakmicu sezone, kojom bismo riješila mnoga pitanja koja su na mučila na početku i odnose se na priču o našem cilju, odnosno, borbi za ostanak u ABA ligi. Šteta, što smo prekinuli seriju dobrih rezultata, međutim, uz pomoć navijača opet ćemo se vratiti na staru stazu- zaključio je Ivanov.

Utakmica se igra u petak s početkom u 20 sati.

 

 Napad na zadarskog fizioterapeuta

Košarkaški klub se oglasio priopćenjem, vezano uz događaje iza utakmice s Cedevitom u Zagrebu, iz kojeg prenosimo samo jedan dio koji se tiče napada na službene osobe kluba.

Naime, naš fizioterapeut Mladen Babić, po završetku utakmice namjeravao je dati nekoliko boca vode našim navijačima na tribini, koji su cijelu utakmicu vrlo korektno navijali. No, taj dobronamjeran pokušaj završio je njegovim bacanjem na pod od strane djelatnika zagrebačke policije, pri čemu je naš djelatnik čak i ozlijeđen. Nakon toga, još je nekoliko članova uprave i stručnog stožera našeg kluba priskočilo kako bi primirili situaciju, ali smo i dalje inzistirali da se našim navijačima dostavi nekoliko boca vode, pogotovo jer su tada bili jedini na tribinama i nisu predstavljali nikakvu opasnost.

Smatramo da je upotreba sile prema službenim predstavnicima kluba bila apsolutno nepotrebna i nekorektna te zahtijevamo da se redarska služba i policija javno ograde od tog postupka. Trebamo napomenuti da su službene osobe košarkaškog kluba Cedevita vrlo korektno ponijeli i zahvaljujemo im se i ovim putem na gostoprimstvu.

09. svibanj 2024 23:30