StoryEditorOCM
SportSVIMA SU TVRD ORAH

Trener NK Galovac Denis Bačić nakon osvojenog prvenstva Druge županijske lige: “U višem rangu nećemo plesati samo jedno ljeto“

Piše I. Gjerga
9. lipnja 2023. - 20:21

Kada se nešto primiče kraju, obično bude uzbudljivo. No, nije bilo tako kod NK Galovca pri završetku natjecanja u Drugoj ŽNL Zadar.

Pitate radi čega? Ovaj put četiri kola prije kraja doslovno su „razvalili“ NOŠK na njihovu Bravariću, pobijedili 4:0 i teoretski i praktično osigurali prvo mjesto koje ih vodi izravno u Prvu ŽNL. U ovu „novu“, za njih „staru“ ligu su ušli nakon 11 godina, i već tada su primali čestitke. Pehar i odličja za prvo mjesto primili su na domaćem terenu u srazu sa Debeljakom u 20. posljednjem kolu.

Kada smo se dogovarali za ovaj razgovor sa prvim čovjekom struke Galovca, Denisom Bačićem, popularni Dene je bio na igralištu Milovoj Burčul – Lučo. Pozdravljajući ga i čestitajući mu na velikom uspjehu,  zahvalio se i zamolio nas da malo sačekamo jer treba nešto "obaviti na špini za vodu". 

-Kada se malo okrenem unatrag i kada sam sa svojim timom dobrih ljudi iz kluba preuzeo klub, vjerovao sam u onaj kadar koji imamo, da ćemo se doslovno „prošetati“ ligom koja je završila tako uspješno. Gledajući brojke koje su impozantne i koje su nas dovele na čelnu poziciju- od 20 odigranih susreta 16 je pobjeda, 1 su odigrane neodlučeno i 3 poraza, sa 60 postignutih i 22 primljena zgoditka te osvojenih 49 boda-  uvjerljivo smo najbolji u ligi. Zaslužili su to dečki zbog toga kako su radili, trenirali i prilazili svojim obvezama u nogometu.

Sigurno da je kolektiv bio taj koji je stvorio ovaj rezultat, a trebalo pored rada i treninga biti uporan?

-Našu igru je nosio kolektiv, u svakoj odigranoj utakmici vidio se onaj pozitivan naboj koji nas drži, bili smo daleko bolji od protivnika i to nas je nosilo. U našim redovima imamo nekoliko zaista odličnih provjerenih nogometaša, ne mogu reći da su bili  na „čelu“ i vodilje, no da su dali svoj obol ovim pobjedama koje smo ostvarili u prvenstvu to je sigurno. Istaknuo bih nekolicinu iskusnijih i starijih igrača; Marka Kapitanovića, Antu Vukorepa, Ivana Kožula, Hrvoja Jovančevića (kapetan), a njima uz bok idu mlađi Luka Kovač, Šime Burčul, Klaudijo Šare, Marko Kožul i drugi. Na mlađima ćemo ubuduće graditi našu igru, oni će biti okosnica momčadi uz nekoliko pojačanja igre u višem rangu najesen.

Govorite o okosnici momčadi, igrači su iz samog mjesta?

-Na svih sam u našem sastavu ponosan. To su divni dečki, većina je iz mjesta Galovca, a  priželjkivali smo godinama da tu „stanuju“ naši domaći. Nekoliko je igrača sa strane, no uklopili su se kao da su odavde.

Gdje vam je bilo najteže, a gdje najlakše igrati utakmice?

-Na svaku utakmicu smo ulazili maksimalno dobro pripremljeni, bez obzira igramo li doma. Kada smo domaćini, unaprijed se znao rezultat, jer toliko smo bili superiorni da pobjeda nije mogla „pobjeći“, no najteže nam je bilo sa susjedom u derbiju protiv Debeljaka. Oni imaju dobar sastav, pogodilo ima se sve na tom susretu, a mi nismo imali tri igrača i tu smo poraženi. Najlakše nam je bilo igrati u Vrčevu gdje smo dominirali cijelu utakmica, na krasnom terenu.

Krasila vas je igra, rezultat i još nešto..?

- U klubu smo bili jedinstveni, dogovarali smo strategiju i sve kako bi što više i bolje unaprijedili nogomet u mjestu. Imali smo potporu općine Galovac i načelnika Marina Gulana, tako i naših navijača. Istakao bi rad predsjednika kluba Vicka Burčula, tajnicu kluba Zvjezdanu Burčul i sve druge koji su na ma koji način dali dio za boljitak NK Galovca. Također zahvala Roto Dinamik svijet pića, njihovom direktoru Stipi Tokiću koji je pored potpore nosio dres NK Galovca.

U novoj sezoni u Prvoj ŽNL Zadar biti će vam teško?

-Bit ću iskren, uvjeren sam da ćemo biti tvrd orah svima jer imamo kvalitetan kadar, znamo igrati i vladati se na terenu. 

Na listi strijelaca lige je najbolji Branimir Smokrović njihov igrač sa 28 postignutih zgoditaka.

Oni su nosili NK Galovca:

Šime Burčul, Božo Dražina, Branimir Smokrović, Dominik Alić, Hrvoje Jovančević, Ivan Kožul, Karlo Gulan, Klaudio Šare, Luka Kovač, Marko Kožul, Mate Kavrtuč, Matej Rogina, Mateo Šare, Pavle Valentin Burčul, Ivica Batur, Tomislav Burčul, Tonći Kožul, Vinko Jovančević, Zvonimir Čirjak, Ante Vukorepa, Marko Kapitanović. Trener i igrač Denis Bačić.

02. lipanj 2024 00:09