StoryEditorOCM
Sport‘NEZGODNA MOMČAD‘

Šesto kolo Lige za prvaka donosi veliki susjedski derbi: Zadar ide po pobjedu na uvijek vrućem parketu u Šibeniku

Piše D.Žura
20. travnja 2023. - 15:12

Zadar je dva puta ove sezone na svojem parketu uvjerljivo svladao momčad Šibenke, međutim, morao se pomiriti i s porazom na uvijek vrućem Baldekinu. Istina, moglo se i slaviti imali su zavidnu prednost, k tomu nakon što su Šibenčani preskočili iz minusa u plus, Luka Božić je u posljednjem napadu u kojem je bilo dovoljno vremena, promašio šut za pobjedu. Domaćinu se pak vraća Pavao Paić, igrač od kojeg trener Damir Milačić puno očekuje. Uz sve,Paića uvažavaju i Zadrani....

- Paić je igrač koji je njima izuzetno bitan, koji im daje mogućnost unutarnje igre i sigurnost pod košem, a nije igrao u prethodne dvije utakmice s nama. Sigurno je da ulaze s vjerom da će nas uz pomoć svojih navijača uspjeti iznenaditi. Mi ćemo napraviti pripremu kako mislimo da je najpotrebnije i da treba igrati protiv njih. Ne očekujemo nimalo laganu utakmicu i svjesni smo toga, nadam se da ćemo se dobro prezentirati na parketu – mišljenja je Danijel Jusup, trener Zadra.

Podsjetimo, Zadar je imao dvije zahtjevne utakmice, u AdfmiralBET Aba ligi kao domaćin poraženi su od Partizana, dok su u HT Premijer ligi pretrpjeli poraz na Gripama, opet je bolji od njih bio Split.

Ali, to je sve iza njih, misli su usmjerene prema novom suparniku u 6. kolu Lige za prvaka, te uzimanju bodova koji ih ostavljaju jako blizu u borbi za prvo mjesto prije doigravanja, odnosno, utrci za prvaka Hrvatske, što je jedan od prioriteta u ovoj Zadrovoj sezoni. Nije nebitno istaknuti kako će Zadar također biti snažniji jer je u postavi i Adem Mekić, bek – šuter...

– Šibenka je nezgodna momčad, imaju vrlo dobre šutere i dva brza playa, morat ćemo od početka ući snažno i agresivno. Sigurno je da se radi o velikim rivalima izvan terenima, dočekat će nas dobro popunjene tribine, a to će i nama biti dodatni motiv zbog naših navijača. Mi mlađi igrači na treninzima dajemo sve od sebe, pokušavamo opravdati povjerenje i iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže, nadam se da će tako biti i u Šibeniku - kazao je Klarica, igrač Zadra koji strpljivo čeka dvojih pet minuta. Utakmica se igra sutra (petak) u 19 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.

29. travanj 2024 13:07