StoryEditorOCM
SportDVORANA NA VIŠNJIKU

Održano Zimsko prvenstvo Zadarske županije u Kid’s Athletics natjecanju, ukupno je nastupilo stotinjak djece raspoređenih u 11 ekipa

Piše Arileo/Zadarski.hr
14. ožujka 2024. - 14:55

U organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije, u dvorani Krešimir Ćosić održano je Zimsko prvenstvo Zadarske županije u Kid’s Athletics natjecanju.

Riječ je o sportskom ekipnom višeboju sastavljenom od pet disciplina u kojima mladi atletičari pokazuju atletske sposobnost i vještine timskog rada i zalaganja. U svakoj ekipi natjecalo se osam članova, podjednako djevojčica i dječaka.

U dvije dobne kategorije (do 8 godina, te od 9 do 12 godina) djeca su se natjecala u trčanju na 60 m, trčanju preko niskih prepona, skoku u dalj s mjesta (tzv. „skokovi žabice“), zahtjevnom poligonu „formula“, te aerobnom trčanju koje je predstavljalo i najveći izazov za male atletičare zbog neprestanog trčanja u krug pri čemu su iz jedne posude uzimali lopticu i nakon istrčanog kruga je stavljali u susjednu posudu i tako pune tri minute.

Na prvenstvu su sudjelovali mališani iz Atletskog klub Alojzije Stepinac Zadar, Hrvatskog atletskog kluba Sveti Ante Poličnik, Atletskog klub Olympionik Zadar, Atletskog športskog kluba Zadar te Društva sporta i rekreacije Prvak Galovac. Ukupno je nastupilo stotinjak djece raspoređenih u 11 ekipa.

Prvak Zadarske županije u mlađoj dobnoj kategoriji je AŠK Zadar (25 bodova) ispred ekipe Lavići iz AK Olympionik (23 boda) i Društva sporta i rekreacije Prvak Galovac (20 bodova).

U uzrastu od 9 do 12 godina mali Galovčani su osvojili zlatno odličje (18 bodova). Po bod manje imali su atletičari AK Alojzije Stepinac iz ekipe Brzi i AK Olympionik iz ekipe Munja koji su podijelili drugo mjesto, dok je bronca pripala atletičarima AŠK Zadar s osvojenih 15 bodova.

Najboljima su dodijeljeni pehari, a svim ostalim sudionicima medalje za sudjelovanje kao uspomena na ovaj sportski događaj, mnogima od njih i prvi službeni nastup na jednom natjecanju.

„Hvala svim trenerima, volonterima i roditeljima koji su vjerno bodrili svoje ekipe te ih doveli do vrhunskih rezultata kao i Sportskom centru Višnjik na susretljivosti i pomoći oko organizacije cijelog natjecanja. Čestitamo svim sudionicima na ostvarenim rezultatima, pogotovo na timskom radu i zalaganju. Nadamo se da ćemo se na Proljetnom prvenstvu Zadarske županije u Kid’s Athletics natjecanju družiti u još većem broju“, istaknuo je predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović.

26. travanj 2024 08:54