StoryEditorOCM
SportPOVIJESNI USPJEH

Odbojkaški klub Benkovac u Drugoj hrvatskoj ligi regija Jug pobjedom osigurao drugo mjesto na tablici i slavlje za domaćine!

Piše Šime Bolić
14. ožujka 2024. - 12:39

Proteklog vikenda održan je završni turnir 2. Hrvatske lige - regija jug u Benkovcu. Na prijašnja tri turnira bili smo gosti, a sada u ulozi domaćina. Potrudili smo se da se naši suparnici na terenu osjaćaju kao u svojoj dvorani, te osigurali optimalne uvijete za odigravanje posljednjih šest utakmica - kažu domaćini iz Benkovca.

image

Prvo mjesto Dubrovnik

Šime Bolić/Slobodna Dalmacija

Turnir su otvorile ekipe iz Bibinja i Knina gdje je Knin upisao pobjedu od 2:0. Druga utakmica odigrana je između Dubrovnika i Benkovca gdje je gost pokazao da s pravom drži prvo mjesto na tablici te je izuzev prve polovice prvog seta utakmicu rutinski odigrao i pobjedio s 2:0. Treću utakmicu igrale su odbojkašice Bibinja i Dubrovnika. Bibinjke su odličnom igrom iznenadile Dubrovnik te im uzele drugi set. Za veliko iznenađenje i pobjedu ipak nisu imale snage te Dubrovnik pobjeđuje 2:1.

image

Odbojka tablica

Šime Bolić/Slobodna Dalmacija

Četvrta utakmica je odigrana između Benkovca i Bibinja. Lagano dobiven prvi set uljuljao je mlade benkovčanke koje su se opustile te izgubile drugi set. Ipak na kraju pobjeda koja je osigurala drugo mjesto na tablici, te slavlje za domaćine. Petu utakmicu igraju Dubrovnik i Knin. U prvom setu cure iz Knina su odigrale odlično, ali nisu uspjele iznenaditi odličnu ekipu Dubrovnika. Na kraju 2:0 za Dubrovnik.

image

Drugo mjesto Benkovac

Šime Bolić/Slobodna Dalmacija

Posljednja utakmica na turniru odigrana je između Benkovca i Knina. Benkovac je poveo 1:0, ali na kraju ipak prepustio pobjedu gostima koji su zauzeli treće mjesto u ligi.

- Za Benkovac ovo je najbolji rezultat u povijesti kluba, ali napornim radom koje cure ulažu na svakom treningu nadamo se da će u budućnosti biti istih i još boljih rezultata.

Veliko hvala svim navijačima koji su navijali kako za naše cure tako ali i za gošće. Odlične poteze nagrađivali su pljeskom i navijanjem na što smo posebno zadovoljni i ponosni. Grad Benkovac pokazao se kao pravi domaćin.

image

Treće mjesto Knin

Šime Bolić/Slobodna Dalmacija

Druga liga je gotova, a sad nas čekaju izazovi u mlađekadetskoj ligi i 3. Međužupanijskoj ligi - zaključili su.

Sastav koji je nastupao u 2. HOL - regija jugi: Ana Mamić (kapetanica ekipe), Anja Bolić, Marina Djeveljekaj, Sara Stijepić, Nina Ivanišević, Lana Lepur, Iva Šimunac, Maja Bačić, Dina Mamić, Eva Lončar, Victoria Batur i Antea Mikulić.

27. travanj 2024 08:12