StoryEditorOCM
SportFOTO: TREĆA HNL-JUG

Nije popustila "pupićeva" Sloga niti Posedarju, ostali su neporaženi unatoč borbenosti domaćina, a i sami su imali prigoda, na kraju - neriješeno

Piše I. Gjergja
30. listopada 2021. - 18:57
Posedarje, Zadar, 301021 Igraliste u Posedarju. Utakmica 3. HNL izmedju NK Vitez i NK Sloga. Na fotografiji: utakmica.Luka Gerlanc/Cropix

HV POSEDARJE – SLOGA 0:0

POSEDARJE – Igralište „Gordan Demo“. Gledatelja 150. Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 5. Pomoćnici: Trković i Štampalija.

Najbolji igrač: Marko Gambiraža (HV Poedraje)

Crvni karton: Toni Katić (Sloga) u 90+4. drugi žuti.

HV POSEDARJE: K. Jurjević 6,5, Pedišić 6,5 , Klanac 6,5 , Gambiraža 7 (od 80. Erstić-) , D. Torbarina 6,5 , Rončević 6,5 (od 80. Pavalović-) , Kevrić 6,5 , Jurić 6,5 (od 71. Kovač-), J. Brkić 6,5 (od 65. Ivandić-), Tokić 6,5 , K. Torbarina 6,5 . Trener: Ivan Šimurina 6,5.

SLOGA: Brdar 6,5, Anadbaka 6, Boljat 6 (od 67. Pranjić-), Boko 6, Gotovac 6,5 (od 88. Beović-), Katić 6, Pezo 6,5, Marović 6,5, Romić 6, Vuković 6, Valenta 6 (od 81. Blažević-). Trener: Boris Pavić 6,5.

U derbiju kola Vitezovi su ušli oslabljeni za Vedrana Smokrovića, Josipa Jurjevića, Ivan Brkića i Rodića te trenera Josipa Butića.

Krenuli su žustro, napadački, no ubrzo su naletjeli na čvrst „obrambeni zid“ gostiju, koju je predvodio Gotovac.

„Nema stajanja“! vikao je s klupe pomoćni trener Ivan Šimurina, koga su slušali igrači u polju i već u 4. minuti bilježimo lijep pokušaj Jurića, a samo dvije minute kasnije i Josipa Brkića, no vratar Sloge Brdar je siguran i hvata loptu.

Kao da su malo domaći „brenzali“ i gosti odmah preuzimaju inicijativu te u 11. minuti Vuković i Valenta lijepo kombiniraju no ništa od pogotka.

U 14. minuti je Gotovac izvrsno dugom loptom pronašao visokog Marovića no dovoljan je trenutak da mu loptu skine vratar domaći Karlo Jurjević.

I nakon toga opsjedaju svim raspoloživim snagama domaći gol Brdara, gola nema, pa nema, očigledno nešto fali.

A onda tri kornera za redom, 36 minuta, ali ni jedan nije pronašao put do mreže Bradara.

I u nastavku drugog dijela nekoliko je poluprigoda i prigoda bilo, a najljepša domaćeg Pedišića u 77. minuti, no i ta je završila u krilu Bradara.

Domaći nogometaši su iskazali želju, volju, borbenost i htjenje no nisu uspjeli postići zgoditak, dok je Sloga, vidljivo dobro posložena momčad koja zna što joj je u svakom trenutku činiti, a to je ostati neporažen u čemu je uspjela.

Čudan je kriterij suđenja suca Lukše Klaića...

24. svibanj 2024 15:05