StoryEditorOCM
SportPOTPISAO UGOVOR

Mladi trener Roko Jurlina vodit će juniore i razvojnu momčad u KK Zadar

Piše Ivica GJERGJA
13. kolovoza 2022. - 13:58

Mladi trener Roko Jurlina, koji je u posljednje vrijeme vodio KK Sonik Puntamiku, u narednoj sezoni vodit će juniore i razvojnu momčad KK Zadar. O ovom se govorilo i ranije, no ugovor je tek sada potpisan.

Jurlina je bio igrač Zadra, prošao je sve omladinske kategorije i jedan od najtalentiranijih igrača u generaciji koji je osvojio naslov kadetskog prvaka Hrvatske 2009. godine, a bio je i mladi hrvatski reprezentativac.

Imao je peh teške ozljede koljena, a da toga nije bilo, vjeruje se da bi imao bogatu košarkašku karijeru. S 23 godine bio je primoran ostaviti se košarke kao igrač te je prionio trenerskom poslu i završio Kineziološki fakultet. Vodio je juniore i seniore Sonik Puntamike, a s kadetima ovog kluba osvojio je brončano odličje na prvenstvu svladavši Cedevitu juniore.

Veliko iskustvo je stekao vodeći seniore Sonik Puntamike da očuvaju prvoligaški status, ali je u dodatnim kvalifikacijama Bosco bio bolji.

Sigurno da je Zadar u Jurlini dobio divna čovjeka i trenera s kojim će moći računati dugi niz godina. Ugovor je potpisao na dvije godine.

29. svibanj 2024 01:11