StoryEditorOCM
SportDRŽVNO NATJECANJE

Lucija Tokić i Oskar Brzoja iz Kickboxing kluba Velebit novi prvaci Hrvatske!

Piše Zadarski.hr
8. travnja 2024. - 11:36

U sportskoj dvorani “Krešimira Ćosića” na Višnjiku u Zadru u subotu je održano kickboxing Prvenstvo Hrvatske u disciplini Kick light za sve uzraste.

Na prvenstvu su nastupila 282 natjecatelja iz 55 hrvatskih kickboxing klubova.

Iz Kickboxing kluba Velebit iz Benkovca nastupili su četiri natjecatelja i ostvarili hvalevrijedan rezultat:

- Lucija Tokić, starija kadetkinja (- 65 kg), dominantno je osvojila prvo mjesto i postala nova prvakinja Hrvatske za 2024. godinu.

Inače, Luciji je ovo drugi osvojeni naslov državne prvakinje ove godine jer je već osvojila titulu u disciplini Point fighting te je tako pokazala izuzetnu dominaciju u kategoriji i vjerojatno izbornicima olakšala odluku za svrstavanje u sastav Hrvatske kickboxing reprezentacije koja ove godine u rujnu nastupa na Svjetskom kickboxing prvenstvu.

- Oskar Brzoja, stariji kadet (- 52 kg), nakon odlično odrađenih eliminacijskih borbi, u finalu je imao tešku i tokom cijelog meča izjednačenu borbu ali je u završnici odličnom kombinacijom visokih nožnih udaraca ostvario bodovnu prednost i zasluženo izborio titulu prvaka Hrvatske.

Oskaru je ovo također druga titula državnog prvaka ove godine, pa kao i Lucija opravdano čeka poziv u reprezentaciju.

- Magdalena Tokić, juniorka (- 65 kg), nastupila je u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, gdje je nakon teških i iscrpljujućih borbi uspjela izboriti 3. mjesto u juniorskoj i također 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji.

- Viktor Brzoja, junior (-84 kg), nije uspio izboriti eliminacijski meč sa starijim i iskusnijim protivnikom te tako nije uspio doći do medalje.

Inače disciplina Kick light je jedna od težih kickboxing disciplina, jer su pored udaraca u tijelo i glavu, dozvoljeni udarci i po nogama, pa zbog kompleksnosti borbe borci moraju imati punu koncentraciju na protivnika i dovoljno snage i brzine za izvođenje obrambenih tehnika izbjegavanja ili blokiranja udaraca i isto tako za napadne tehnike kombinacijom ručnih i nožnih udaraca.

Treneri KBK Velebit su izuzetno zadovoljni i ponosni nastupom mladih članova i rezultatom koji su osvojili, ali na treninzima nema opuštanja jer ih već idućeg vikenda čeka nastup na velikom kickboxing natjecanju u Sarajevu

28. travanj 2024 01:32