StoryEditorOCM
SportPOGLED U BUDUĆNOST

KK Zadru neće biti lako otvoriti sezonu AdmiralBET ABA lige u Podgorici, ali vratio se Božić, stigao Vujačić... Vjeruje se u dobre igre

Piše Dražen Žura
29. rujna 2023. - 13:53

Zadar će sezonu u AdmiralBET ABA ligi, otvoriti u Podgorici kao gost Budućnosti što će im u iznimno kratkom vremenu biti drugi ogled protiv iste momčadi, obzirom na utakmicu u Superkupu. Samim time, Zadrani mogu kazati kako odlično poznaju suparnika, istina, doživjeli su poraz, domaćin je bio bolji (70:58), međutim, u momčad se vratio Luka Božić prošlosezonski MVP ABA lige, igrač koji je jedan dio svoje karijere igrao za Budućnost.

– Oni igraju agresivnije nego li je to bio slučaj prošle sezone. Protiv nas su u Podgorici igrali čvrsto i jako na loptu, pritišću prvi pas i nije jednostavno igrati protiv takvih momčadi. Budućnost ima veliku širinu, a u međuvremenu je potpisala još dvojicu igrača. S druge strane, nije izgledala dobro u predsezoni gdje je poražena od Cibone, a nisu zadovoljni ni izdanjima na Superkupu, što će ih dodatno motivirati za početak sezone. Mi smo vidjeli što smo dobro radili, a što nismo. Sada kada nam se vraća Božić i kada je stigao Petar Vujačić, vjerujem da će nam biti puno lakše igrati te da će se i nas nešto pitati. Neće to biti nimalo lagan susret, ali kao i uvijek ići ćemo iz utakmicu u utakmicu i slijediti put koji nam je donio rezultat prošle sezone. Fokusirani smo na svoja izdanja iz dana u dan, iz susreta u susret, i vjerujem da ćemo pružiti dobre igre – kazao je Marko Ramljak kapetan Zadra.

Danijel Jusup trener Zadra, koji unatoč uvjerljivoj pobjedi protiv Cibone u 1. kolu domaćeg natjecanja FavBET Premijer lige, u rezimeu je istaknuo samo pobjedu kao plus, dok ga sve ostalo brine. Ali, ABA liga je druga priča...

– Ove godine smo protiv Budućnosti već odigrali jedan dvoboj. Oni su ove godine drugačije koncipirani nego prošle te je naglasak na defenzivnoj igri. U Morači su nas limitirali na 58 poena te sam rezultat govori što nam je tamo bio najveći problem, no s druge strane obrambeno smo jako dobro izgledali. Budemo li kompletni, s Lukom i Petrom, vidjet ćemo kako ćemo izgledali i hoće li nam biti lakše razbiti njihov pritisak na loptu i linije dodavanja. U utakmicu, kao i svaku, trebamo ući s velikim samopouzdanjem, ali jednako tako i skromni s obje noge na zemlji te iz obrane u obranu, iz napada u napad, tražiti svoju priliku – razmišlja Jusup koji se dotaknuo i ciljeva u ABA ligi.

– Ciljevi su ostali isti kao i prošle sezone. Primaran zadatak nam je ostvariti ostanak u ligi, a sve što napravimo iznad toga bit će dodatni plus. No, ne želim se time opterećivati, već ćemo ići iz utakmicu u utakmicu i vidjeti gdje će nas to odvesti, jer je to jedini način da budemo zadovoljni, i mi i navijači, i da rezultati budu zadovoljavajući – kazao je Jusup.

Ono što bi mogao biti jedan od problema jest činjenica o lakšoj ozljedi Adema Mekića koji je istina, otputovao u Podgoricu, međutim, upitan je njegov nastup.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 18.30 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 1.

10. lipanj 2024 23:11