StoryEditorOCM
SportISTEK ROKA TRAJANJA

Emotivan oproštaj Ukića na prepunim Gripama. Glas mu je drhtao, a čak i Tornado mu je skandirao ime

Piše Frane Vulas/SD
14. veljače 2024. - 20:38

Prije početka četvrtfinalne utakmice SuperSport Kupa Krešimira Ćosića između Splita i Zadra na prepunim splitskim Gripama upriličen je i službeni oproštaj od profesionalnog igranja košarke Roka Lenija Ukića. U nedjelju je tu odluku Ukić objavio na konferenciji za medije, a pred ovaj susret se oprostio i pred navijačima.

U 23 godine dugoj, bogatoj karijeri, osvojio je Ukić čak 20 trofeja, ali onaj koji ga je obilježio bio je kup koji je njegov Split osvojio njegovim košem u zadnjoj sekundi u prepunim Jazinama 2004. godine.

Prvo je 11 dječaka istrčalo na parket odjeveni u 11 različitih dresova klubova za koje je Ukić tijekom karijere nastupao. Među tim klincima bio je i njegov vrlo talentirani sin Luka. A još desetak dječaka stajalo je u prigodnim majicama. U prigodnim žutim majicama s njegovim prezimenom i brojem 10 bili su i pojedini navijači na tribinama. Za to vrijeme na semaforu su se vrtjele fotografije i snimke iz Ukićeve karijere.

image
Tom Dubravec/Cropix

Potom je Ukiću koji je stigao s obitelji u ime KK Splita zlatni klupski prsten s njegovim brojem 10 poklonio direktor ‘žutih‘ Dejan Žaja. U ime HKS-a bivšem kapetanu reprezentacije uokvireni dres Hrvatske poklonio je sportski direktor reprezentacije Jasmin Repeša. Baš je pod Repešom debitirao u prvoj momčadi Splita sa samo 15 godina.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Uvik san moga puno govorit, ali nije lako govorit prid ovoliko ljudi. Fala mojoj familiji, svima koji su bili uz mene cilo ovo vrime. A posebno fala vama. Nikad nijednu ružnu rič nisan čua s tribine, a igra san tu godinama. Da sam moga birat na kojoj ću se utakmici oprostit‘, bila bi to ova utakmica sa Zadrom. Nisan nikad igra za taj klub, ali respekt Zadru - rekao je emotivni Ukić. A onda je i Tornado koji ga je prethodno pozdravio pljeskom skandirao njegovo ime.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image

Prsten s brojem 10 koji je KK Split poklonio Roku Ukiću

Frane Vulas
29. travanj 2024 14:29