StoryEditorOCM
RegionalHLADNA FRONTA

Pogledajte kolike su temperature tijekom noći bile u Zagori, na obali i otocima. U Zadru i okolici stupnjevi su bili oko nule...

Piše PSD
17. siječnja 2021. - 09:46

Donosimo temperature s postaja DHMZ-a i amaterskih postaja diljem Zagore, obale i otoka (Pljusak), a koje su izmjerene u dva sata u noći sa subote na nedjelju. 

Tako su temperature u prvim satima nedjelje u nekim mjestima pale i na -8. Među najhladnijim mjestima u Zagori je bio Muć. Debeli minusi su zabilježeni i na otoku Braču. 

Podatke za cijelu Dalmaciju pogledajte u sedam tablica dolje. 

image
PLJUSAK

Meteorolozi HRT-a navode: 

I u nedjelju će diljem Hrvatske biti razmjerno hladno, uz povremeni mjestimični snijeg ne samo u mnogim krajevima unutrašnjosti, nego i ponegdje na Jadranu, gdje će bura prijepodne oslabjeti pa navečer ponovno pojačati.

Hladni val koji može utjecati na zdravlje neće popuštati ni u većinom suh i barem djelomice sunčani ponedjeljak, pa još ni u utorak ujutro, ali hoće tijekom utorka, kada uz južinu i osjetno zatopljenje dolaze sve mnogobrojniji oblaci iz kojih će biti povremenih oborina, najprije gdjegod snijega, zatim sve češće kiše...

image
PLJUSAK
image
PLJUSAK

DHMZ u prognozi za nedjelju kaže: 

Umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz slab snijeg, češće na istoku i u gorju. Na Jadranu će biti kiše, ponajprije na otocima, duž obale i snijega, pri čemu će oborine biti najprije na sjevernom dijelu, a uglavnom poslijepodne i u Dalmaciji. Prema večeri smanjenje naoblake. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni.

image
PLJUSAK

Na Jadranu slab i umjeren jugoistočni i istočni vjetar navečer u okretanju na buru i u jačanju. Najniža temperatura zraka od -7 do -3, u gorju i niža, na obali od -3 do 2 °C. Najviša dnevna većinom od -2 do 3, na Jadranu između 3 i 7 °C.

Ove su temperature zabilježene u subotu oko 22 sata: 

image
PLJUSAK
image
PLJUSAK
image
PLJUSAK
01. lipanj 2024 12:06