StoryEditorOCM
RegionalBRAVO!

Ovo je prekrasna Tea, u Sinju je zovu šaptačicom konjima: ‘Osjetila sam da je ovo moj poziv...‘; Pogledajte prekrasne fotografije

Piše PSD
16. listopada 2022. - 18:15

U emisiji sinjskog Hit radija "Naša dica" gostovala je instruktorica terapijskog jahanja i škole jahanja u Konjičkom klubu Alkar, Tea Dolić.

image

 

 

image

►Teu je fotografirala TONIJA KEKEZ

Nakon završene Osnovne škole Ivana Lovrića, Tea je upisala Srednju tehničku prometnu školu u Splitu. Kako kaže, od djetinjstva je težila sportu:

‘Uvijek sam bila tip od igranja sporta, rukomet, nogomet, recimo muški sportovi. Najljepša sjećanja su mi iz osnovne škole, pa s treninga i kasnije s jahanja. Moji snovi su bili da se otvori nogometna škola u Sinju, što se i ostvarilo. Trenirala sam prvo rukomet, ali nakon ozljede upisala sam se na nogomet, u 8. razredu osnovne škole‘.

Na pitanje što ju je privuklo konjima kao malu djevojčicu, Tea za Feratu kaže:

‘Živim uz Hipodrom, točno znam koliko koraka ima od moje kuće do Hipodroma. Otac mi je davno radio tamo, a na Hipodromu je bila i moja rodica, očito nam je to u genima. Konji su me privukli jer su plemenite životinje, koliko god se posvetiš jednom konju, on ti sve to vrati kasnije‘.

Ideju za školovanje za instruktoricu jahanja i terapijskog jahanja dao joj je Mirko Penić, predsjednik Konjičkog kluba Alkar, Tein sadašnji šef:

‘Pitao me želim li raditi to, na prvu sam rekla hoću, ali onda sam se sjetila da su tu djeca s autizmom i drugim dijagnozama. Razmislila sam i odlučila da želim raditi s djecom i konjima, da je to moj poziv. Najveća je radost kad vidimo osmijeh djece koja nam dolaze‘.

O svemu ovome, njenom konju Viliju, dosadašnjim natjecanjima, planovima za buduća natjecanja i mnogo čemu drugom možete poslušati OVDJE.

Inače, većina Sinjana pozna ovu mladu djevojku, neki je zovu i šaptačicom konjima... 

28. travanj 2024 23:33