StoryEditorOCM
RegionalISTINA U PR-U

Najvažnija domaća konferencija iz svijeta komunikacija i medija dolazi u Split, uz posebne pogodnosti za studente

Piše Zadarski.hr
22. studenog 2023. - 11:52

KOMferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću, središnje i najvažnije domaće događanje koje okuplja stručnjake iz odnosa s javnošću, korporativnih komunikacija, marketinga, novinarstva i ostalih srodnih znanosti održat će se od 30. studenog do 2. prosinca 2023. u Splitu. HUOJ-eva KOMferencija ove je godine posvećena istini u PR-u i obrazovanju mladih naraštaja o etičnosti u komuniciranju.

KOMferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću, središnje i najvažnije domaće događanje koje okuplja stručnjake iz odnosa s javnošću, korporativnih komunikacija, marketinga, novinarstva i ostalih srodnih znanosti ove godine stiže u Split, a krovna tema bit će istina u PR-u kao nulto pravilo struke. U splitskom Hotelu Ambasador posjetitelje očekuje dosad najbogatiji program, prepun istaknutih imena iz čak 13 zemalja diljem svijeta. Poseban naglasak HUOJ je pritom stavio upravo na mlade naraštaje, odnosno buduće domaće PR-ovce te komunikacijske i medijske stručnjake. Točnije, dogovorena je suradnja s četiri sveučilišta iz regije, među kojima je i zadarsko, a na temelju koje će studenti ostvariti posebne cijene od 15 eura za kotizacije i 15 eura za smještaj.

„Kao predstavnici struke na domaćoj i regionalnoj razini, ove godine u sklopu KOMferencije želimo postići dva cilja od  šire društvene važnosti. Prvo i osnovno, želimo razbiti mitove o PR-u koji impliciraju da je cjelokupna struka temeljena na prikrivanju istine te uspostaviti stručni i akademski okvir koji će biti nit vodilja mladim stručnjacima u njihovom budućem djelovanju. Istina i etičnost u komuniciranju predstavljaju prvu i najvažniju zapovijed struke, a svjedoci smo kako je danas važnije nego ikad prije o tome i govoriti na jednoj ovakvoj platformi. Upravo iz tog razloga, poseban naglasak čitave manifestacije stavljen je na mlade. Cjelokupni program prilagodili smo na način da nudi obilje sadržaja za studente, pri čemu smo uspostavili suradnju sa sveučilištima iz Zadra, Splita, Dubrovnika i Mostara, u sklopu koje nudimo znatno povoljnije cijene kotizacija i smještaja. Sve zainteresirane studente pozivamo da nam se pridruže u Splitu te garantiramo mnoštvo zanimljivih i edukativnih sadržaja koji će im nedvojbeno biti od značaja za budući osobni i profesionalni razvoj“, poručio je Mario Aunedi, Medek, predsjednik HUOJ-a.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), najveća i najuspješnija regionalna organizacija koja okuplja domaće stručnjake iz područja komunikacija i medija, već punih 27 godina povezuje poslovnu i akademsku zajednicu s ciljem razvoja struke kroz razmjenu znanja i iskustva. Centralnu ulogu u ostvarivanju navedenih ciljeva ima upravo KOMferencija, koja iz godine u godinu kroz dvodnevni program povezuje preko 500 stručnjaka u odnosima s javnošću i komunikacijama te pruža odgovore na najaktualnija društvena pitanja.

„Ovogodišnje izdanje KOMferencije, koje nakon punih 20 godina ponovno dolazi u Split, izvrsna je prilika upravo za mlade koji su sve više zainteresirani za ovu profesiju i koji se ovom prigodom mogu upoznati s domaćim i međunarodnim stručnjacima te iz prve ruke dobiti važna saznanja kroz predavanja ponajboljih svjetskih stručnjaka“, ističe Jerko Trogrlić, predsjednik Organizacijskog odbora KOMferencije.

O istini u odnosima s javnošću i ulozi odnosa s javnošću u društveno poželjnim promjenama, govorit će etablirani regionalni i globalni stručnjaci poput prof. dr. sc.  Dejana Verčiča, voditelja Centra za marketing i odnose s javnošću na Sveučilištu u Ljubljani, dr. Ranka Rajovića, specijalista interne medicine, autora NTC sustava učenja koji se primjenjuje u više od 20 europskih država i autora više od 20 knjiga, Matta Cartera, osnivača komunikacijsko-istraživačke tvrtke Message House sa sjedištem u Londonu i drugih.

„Ovogodišnji program KOMferencije uzbudljiviji je i većeg međunarodnog karaktera nego ikad prije. U Split dovodimo velik broj međunarodnih eksperata, koji stižu iz SAD-a, UK-a, Kanade, Švedske, Norveške, Njemačke i Austrije, ali iz zemalja regije poput Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije i naravno Hrvatske. S posebnim zadovoljstvom najavljujemo fantastičnu govornicu iz SAD-a, Samanthu Custer koja će govoriti o odnosima Kine i SAD-a, izuzetno zanimljivoj temi s obzirom na geopolitičku situaciju u svijetu, a imamo i eksperticu za nama bliskije područje, Jasnu Jelišić koja će govoriti o lažima i dezinformacijama na zapadnom Balkanu“, najavila je Andrea Čović Vidović, programska direktorica KOMferencije.

„Veliko nam je zadovoljstvo da ovogodišnje izdanje KOMferencije dolazi u Dalmaciju, koja to zaista i zaslužuje, prvenstveno zahvaljujući razvoju struke na području Zadra, Splita i Dubrovnika. U Dalmaciji je i dosad bilo sjajnih konferencija i inicijativa, ali one najveće iz područja PR-a, komunikacija i medija tradicionalno se održavaju u Zagrebu ili Rovinju. Stoga je ovogodišnja KOMferencija ujedno i vrlo važan korak u širenju ove priče na područje cijele Hrvatske. Tome poseban značaj daje i činjenica da će ovogodišnje izdanje najbogatijim programom dosad okupiti vrhunske stručnjake iz cijelog svijeta“, zaključila je Vlatka Vučić Marasović, voditeljica dalmatinske podružnice HUOJ-a.

Ovom prigodom u Splitu će se prvi puta u povijesti uživo održati i dodjela međunarodnih nagrada „the! award“ za najuspješnije komunikacijske projekte iz zemalja regije, a u konkurenciji su ukupno 22 projekta iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije. Izvrsna je to prilika i za studente koji će moći iz prve ruke naučiti više i primjerima dobre prakse u provedbi velikih komunikacijskih projekata na nacionalnoj i regionalnoj razini. Više informacija o kotizacijama za 22. izdanje KOMferencije svi zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

30. travanj 2024 02:32