StoryEditorOCM
KalelargaRUŠIO SVE REDOM

U sumanutoj vožnji u Foši, pijani Zadranin sletio s ceste, pa oštetio tri automobila, zid i aparat za parkirne karte...

Piše B. S.
16. svibnja 2024. - 11:04

Tri automobila, kameni zid i aparat za izdavanje parkirnih karata oštećeni su u srijedu poslijepodne u zadarskoj Foši u sumanutoj vožnji 26-godišnjeg Zadranina. Zbog velike brzine i vožnje u pijanom stanju Zadranin je nakon ulaska u zavoJ na dijelu između Perivoja Vladimira Nazora i Perivoja kraljice Jelene Madijevke izgubio kontrolu i sletio s ceste

U nastavku nekontroliranog kretanja udario je u dva parkirana automobila. Jedan od tih automobila udario je potom jednim dijelom u kameno - betonski zid, dok je drugim dijelom oštetio kantu za smeće i aparat za izdavanje parkirnih karata. Nakon udara automobila aparat za karte u padu je oštetio još jedan parkirani automobil.

- U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba nije bilo. Kod vozača, koji nije koristio sigurnosni pojas utvrđena je koncentracija 0,97 promila alkohola zbog čega je isključen iz prometa, te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prometnih prekršaja - naveli su u PU zadarskoj.

Uputili su apel vozačima da se pridržavaju prometnih propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na pješački prijelaz, te da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, da koriste sigurnosne pojaseve, te da se pridržavaju drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće.

Isti dan su, naime, u Sv. Petru zaustavili 46-godišnjakinju dok je upravljala automobilom bez registarskih oznaka, za koje je isteklo važenje prometne dozvole i osiguranja. Sankcionirana su i dvojica vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, odnosno odbijanja ponuđenog alkotestiranja, te izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prometna nesreća dogodila se isti dan i u mjestu Kali na otoku Ugljanu. Upravljajući osobnim automobilom zadarskih registracija, 66-ggodišnji vozač je oko 20 sati zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prilikom izlaska iz oštrog zavoja izgubio nadzor i sletio van kolnika.

Na mjestu događaja je obavljen policijski očevid, a 66-godišnjak je odbio ponuđeni test na prisutnost opojnih sredstava. Zbog toga je smješten u prostorije policije te će uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja tijekom četvrtka biti prepraćen na nadležni sud.

 

30. svibanj 2024 17:45