StoryEditorOCM
KalelargaJOŠ JEDNA OSMRTNICA

Srušena je pozornica na Novom kampusu, a studenti su ogorčeni: U dubokoj boli javljamo da je razrušena zbog pretjeranih studentskih druženja...

Piše I.I.
30. prosinca 2021. - 11:07

Ovog su tjedna bageri srušili pozornicu na Novom kampusu koja je služila kao omiljeno okupljalište brojnih studenata. Iako je dugo vremena stajala zapuštena, 2016. godine skupina studenata s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti pozornicu je odlučila obnoviti kroz projekt Ritam kulturizma, a tada ju je oslikao grafiterski dvojac Tihomir Modul Petković i Boris Bare (Pimp my Pump). 

Sa Sveučilišta u Zadru su za medije izjavili kako je taj prostor uglavnom služio kao okupljalište mladih u noćnim satima, te kako je tamo zabilježeno više remećenja javnog reda i mira. Upravo je to razlog rušenja studentskog okupljališta koje će se nakon uklanjanja građevinskog materijala hortikulturno urediti.

Zbog rušenja se u studentskim grupama na Facebooku krenula dijeliti i osmrtnica pozornice. 

- U dubokoj boli javljamo studentima i onima koji se tako osjećaju da je naše mjesto okupljanja, pozornica, tragično razrušena 28.12.2021 zbog pretjeranih studentskih druženja. Počivala u miru vječnom!, napisano je na osmrtnici dok su u potpisu ožalošćeni studenti Sveučilišta u Zadru i svi oni koji se tako osjećaju. 

image
Facebook
01. lipanj 2024 18:57