StoryEditorOCM
KalelargaAKTUALAC OFF LINE

Mišković: Je li županov sin platio pristojbu za vezove u marini za ovo i prošlo ljeto? Longin: Ponosan sam na svoju djecu. Jeste me čuli dobro?

Piše Iva Ivanac
21. rujna 2023. - 12:23

Županijska vijećnica Vedrana Mišković (SDP) je na današnjem Aktualnom satu pitala plaća li tvrtka županovog sina pristojbu za vezove u Tankerkomercovoj marini. 

- Poznato je da je Roberto Motušić, direktor Tankerkomerca i, kao favorit lokalne HDZ-ove nomenklature najizgledniji kandidat za ravnatelja LUZ-a, odustao od kandidature nakon što je utvrđeno da je, djelujući na štetu pravne osobe, tvrtke Tankerkomerc, pogodovao sinu Uskokova optuženika Dragana Kovačevića. Njegov je brod, naime, bio smješten u Marini bez ikakvog ugovora između vlasnika broda i Marine, dakle bez naknade. Stavimo li to u kontekst pravomoćne sudske odluke kojom Marina postaje državno vlasništvo, stvari postaju još ozbiljnije, kazala je županijska vijećnica Mišković dodajući kako je u isto vrijeme, prošlo ljeto, u Marini bilo na vezu 5 gumenih brodica koje su u vlasništvu županovog sina Matije Longina

- Prema podacima iz javno dostupnog registra brodice su u vlasništvu poduzeća 3LMC d.o.o. iz Zagreba, za koje sam uvidom u sudski registar utvrdila da je vlasnik vaš sin, Matija Longin. Budući da je, kako sam rekla, Motušić već uhvaćen da radi na štetu pravne osobe kojoj je direktor, a u kontekstu Vaše podrške njegovoj kandidaturi za ravnatelja LUZ, zanima me ima li tvrtka 3LMC za 2023. godinu potpisan ugovor o vezovima s Marinom i za koliko brodica te, isto tako, je li imala potpisan takav ugovor prošle godine. Jesu li, dakle, uredno plaćene naknade za sve brodice tvrtke 3LMC koje su koristile vezove u Marini prošlo i ovo ljeto?

- Ukoliko ste imali neko pitanje, onda ne možete sugestivno pitati za tko nešto radi, a da nemate pojma što radi. Mogli ste provjeriti prije pa onda pitati. Na ovaj način se dirati, to vam nikako ne služi na čast. Nikako! 3LMC je tvrtka mog sina i ponosan sam na svoju djecu. Jeste me čuli dobro?, prijetećim je tonom odgovorio zadarski župan Božidar Longin ponavljajući kako je ponosan na svoju djecu. 

- Nemojte se u to dirati. Može vas btii sram. Ako imate indicije, provjerite pa onda dođite. Mom sinu je to core biznis, ne može u marini imati brodove, a da ne plati, dodao je Longin. 

SDP je medijima dostavio i fotografiju te video na kojem se nalaze brodovi tvrtke 3LMC privezani u Tankerkomercovoj marini. 

29. svibanj 2024 07:04