StoryEditorOCM
KalelargaKAKO IZBJEĆI AKTUALAC

Iako su tek nedavno počeli prenositi Županijske skupštine, danas opet problemi. Ovog puta nije tehnika u pitanju već pravna procedura...

Piše Iva Ivanac
21. rujna 2023. - 10:32

Iako je Zadarska županija tek nedavno uvela online prijenos Županijskih skupština, današnja skupština koja je počela u 10 sati, ne može se pratiti uživo putem You tubea. 

Razlog tome je, pazite sad, što je trenutno na snazi odluka da se prenose samo one sjednice koje se održavaju u Domu županije, a ne one Skupštine koje se održavaju izvan Doma županije, kao što je današnja koja se održava u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku. 

Iz Zadarske županije su kazali kako se prvo treba promijeniti pravilnik koji ne dopušta da se Skupština prenosi izvan Doma županije te kako će se, tek nakon što se izglasa točka koja je prva na redu današnje Skupštine, upaliti live prijenos. Podsjetimo kako se prije izglasavanja takve točke treba održati Aktualni sat.

Na takvu odluku reagirao je SDP-ov vijećnik Jure Zubčić koji je tražio stanku.

- Predlažem da tu točku prebacimo prije Aktualnog sata i da se uključi prijenos sjednice jer uvjete za to imamo. Kada smo predlagali uvođenje online prijenosa, predložili smo da se prenose sve sjednice, ali na inzistiranje županijske uprave u Pravilnik je ušlo da se snimaju samo sjednice koje se održavaju u Domu županije, kazao je Zubčić.

Uz Zubčića pauzu je tražio i Đani Bunja (MOST) te Željko Šoša (HDZ).

Nakon stanke većinom glasova HDZ-a odlučeno je kako se o točci neće glasovati prije Aktualnog sata, već nakon. 

Kompletan video sa sjednice, gdje će biti i Aktualni sat, bit će dostupan nakon Skupštine. 

 

29. svibanj 2024 04:48