StoryEditorOCM
KalelargaU MJESTU KOD ZADRA

Godinu dana maltretirao izvanbračnom suprugu: na kraju ju i fizički napao te konačno završio u zatvoru

Piše DORH
16. ožujka 2022. - 17:33

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 11. ožujka ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak od ožujka 2021. godine do 9. ožujka 2022., u jednom mjestu pored Zadra, u obiteljskoj kući u kojoj živi zajedno sa svojom izvanbračnom suprugom, postupio protivno odredbama čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Osnovano se sumnja da je, svjestan kako takvim ponašanjem utječe na psihičko stanje oštećenice, i pristajući na to, učestalo svoju izvanbračnu suprugu omalovažavao i vrijeđao raznim pogrdnim imenima.

Osnovano se sumnja da joj je 9. ožujka 2022., s ciljem da ju uplaši, ozbiljno zaprijetio te ju fizički napao kako bi joj nanio tjelesne ozljede, a njegovo je ponašanje izazvalo kod oštećenice osjećaj straha, uznemirenosti i bespomoćnosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

01. lipanj 2024 04:06