StoryEditorOCM
KalelargaJURICA MILIN U REŽIJI

Predstava mladog Zadranina s Down sindromom ‘Čarobnjak iz Oza‘ - u kazalištu lutaka!

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2024. - 09:35

Udruga mladih Ahimsa, uz financijsku podršku Košarkaškog kluba „Diadora“, organizira kazališnu predstavu pod nazivom „Čarobnjak iz Oza“. Autor predstave je Jurica Milin, mladi Zadranin s Down sindromom koji je još jednom pokazao svoju kreativnost i dokazao da za njega i njegov talent, granice ne postoje. Jurica s volonterima i članovima Udruge već nekoliko mjeseci ulaže mnogo vremena, truda i energije kako bi se na kazališne daske postavila njegova vlastita interpretacija romana Čarobnjak iz Oza (1900.), autora L. Franka Bauma. Jurica je veliki ljubitelj istoimenog filma kojeg gleda gotovo svakog vikenda, a upravo iz želje da jednog dana postane glumac i ljubavi prema filmu, proizašla je ideja za ovu kazališnu predstavu.

- Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i uživaju u predstavi te na taj način uveličaju ovaj veliki dan za našega Juru koji će utjeloviti lik Strašila, njegovog najdražeg junaka iz romana. Ostale uloge je dodijelio svojim najdražim prijateljima i rodbini prije više od tri godine. Lik Vještice utjelovit će Juričina majka, Klaudija Milin, Dobru Vilu prikazat će Josipa Ćurić, Toni Lovrović transformirat će se u likove Henrija i Lava, a Tomislav Babić u farmera i Limenog. Mira Treursić preuzima ulogu Doroti, Vida Treursić ulogu tete Eme, a Petra Baković, osim što je zadužena za scenografiju, utjelovit će i Stablo jabuke. Glas liku Čarobnjaka posudio je Tomislav Kabić, a naratoru Donat Kalito Pavić - navode organizatori.

image

KAZALIŠNA PREDSTAVA ČAROBNJAK IZ OZA by JURICA MILIN

Fani/Slobodna Dalmacija

Predstava će se održati u subotu, 25. svibnja, u Kazalištu lutaka Zadar u četiri različita termina. U 11 sati bit će generalna proba koja će se prikazivati za obitelj i prijatelje glumaca, u 13 sati predstava će biti prikazana za suradnike, a termini u 17 i 19 sati otvoreni su za javnost. 

Mjesta se mogu rezervirati putem e-mail adrese: carobnjakizahimse@gmail.com

Organizatori napominju kako se u slučaju nemogućnosti dolaska uputi obavijest najmanje dva dana prije održavanja predstave putem e-mail adrese jer  su mjesta ograničena, a ulaznice za predstavu besplatne.

27. svibanj 2024 08:23