StoryEditorOCM
ĐiradaGRADSKA KNJIŽNICA

Pomocija zbirke poezije "Vrijeme ne zna za milosrđe" autorice Anđelke Korčulanić

Piše Zadarski.hr
16. listopada 2022. - 18:04

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u utorak 18.10. održat će se promocija zbirke poezije "Vrijeme ne zna za milosrđe" autorice Anđelke Korčulanić iz Splita s početkom programa u 18 sati.

To je njezina sedma samostalna zbirka poezije tiskana u rujnu 2022.

Nakladnik: Hrvatsko književno društvo iz Rijeke, Biblioteka: Književno pero, Za nakladnika: Ernie Gigante Dešković, Urednik: Valerio Orlić, Recenzenti: Tin Lemac, Valerio Orlić, Lektor: Mario Blagaić, Grafička priprema: Valerio Orlić, Naslovnica: Anđelka Korčulanić.

O zbirci će govoriti književnik Nikola Šimić Tonin, predsjednik HKD -ogranak Zadar koji će čitati dio predgovora urednika zbirke Valeria Orlića počasnog predsjednika Hrvatskog književnog društva, pisac Darko Petrov koji će čitati recenziju dr.sc.Tina Lemca docenta na Odjelu za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.

Pjesme iz zbirke u tri bloka čitat će autorica Anđelka Korčulanić, a u glazbenom dijelu programa uz gitaru nastupati Lucija Grabovac članica voklane skupine A.K.A. Crescendo.

Organizator i moderator promocije je Vesna Benić

Anđelka Korčulanić dobitnica je mnogih priznanja, nagrada i pohvala. Piše prozu i poeziju za djecu i odrasle. Učesnica je i brojnih poetskih događanja i festivala. Uvrštena je u nekoliko antologija, časopisa i u više od 120 zajedničkih zbirki u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije, a pjesme su joj prevođene na više jezika. Član je Društva hrvatskih književnika, Matice Hrvatske, Hrvatskog književnog društva, Rijeka i Društva za promicanje kulture „Kvaka“, Velika Gorica. Počasni je član Društva nezavisnih književnika Bugarske.

Nit vodilja zbirke "Vrijeme ne zna za milosrđe" jeste ljubav, ona se proteže u svim segmentima života kroz 79 pjesama koje su tematski podijeljene u sedam ciklusa: Okončano trganje, Pomazanje morem, Mati pjesme, Govorimo li o ljubavi, Riječi nepodrezanih nokata, Nejakih se riječi stidim, Umorne misli. 

Zbirka joj je promovirana i u rodnom Splitu, dok će se promocija u Zagrebu održati u knjižnici Bogdana Ogrizovića 2.11.2022. Cijena zbirke 100,00 kuna, a na da promocije 80,00 kuna.

04. svibanj 2024 14:55