StoryEditorOCM
ĐiradaMISNA SLAVLJA

Ploča danas proslavlja svoga nebeskog zaštitnika i naslovnika, svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, na Bokanjcu koncert duhovne glazbe

Piše Zadarska nadbiskupija
29. lipnja 2023. - 14:06

Župa sv. Petra u predjelu Ploče u Zadru u četvrtak, 29. lipnja, proslavlja svoga nebeskog zaštitnika i naslovnika, svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla. Svečano misno slavlje u 19 sati u župnoj crkvi sv. Petra, a nakon mise i procesiju s kipom sv. Petra kroz taj gradski predio, predvodi o. Jeronim Marin, prior benediktinskog samostana na Ćokovcu.

Crkva sv. Pavla u Novom naselju na Bokanjcu u Zadru svečano proslavlja svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla u četvrtak, 29. lipnja. Svečano misno slavlje u crkvi sv. Pavla u bokanjačkom Novom naselju predvodi fra Marin Karačić, župnik župe Sv. Stjepana prvomučenika u mjestu Gorica – Sovići u BiH.

Nakon mise, na Trgu ispred crkve sv. Pavla na Bokanjcu, u 21 sat započinje koncert suvremene duhovne glazbe na kojemu nastupaju kantautor fra Marin Karačić i grupa Emanuel iz Zagreba, istaknuti izvođači suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj. Grupa Emanuel je dvostruki dobitnik nagrade Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Koncerti suvremene duhovne glazbe jako su posjećeni u dvoranama i vanjskim prostorima diljem Hrvatske. Ulaz na koncert u Novom naselju na Bokanjcu je slobodan. 

Pozivaju se Zadrani i ljubitelji kvalitetne glazbe iz cijele Zadarske nadbiskupije da u svom gradu dođu doživjeti veliki glazbeni duhovni događaj u vrhunskoj produkciji i izvedbi najpoznatijih pjesama i hitova popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj.

28. svibanj 2024 15:38