StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO I XXL FOTO:

Tko je sve bio na današnjem ređenju biskupa, kako je izgledalo mnoštvo na Trgu sv. Stošije i tko je biskupu rekao da "nije samoproglašeni šef?!"

Piše L.B.
25. lipnja 2022. - 15:55

- Dragi nadbiskupe Milane, kao brat i radnik na istoj njivi Gospodnjoj, želim ti staviti na srce riječi koje je papa emeritus Benedikt XVI. izrekao na svome biskupskom ređenju prije 45 godina u Münchenu. Mladi je nadbiskup Joseph Ratzinger tada istaknuo: „Biskup nije menadžer, nije samoproglašeni šef, nego djeluje po poslanju onoga Drugog kojeg predstavlja. Stoga biskup ne može proizvoljno mijenjati svoja mišljenja, zalagati se sad za ovo, sad za ono, prema tome kako mu se čini oportuno. Također, nije smisao biskupske službe da razglaba svoje privatne ideje. Naprotiv, biskup je poslanik kojemu je povjeren navještaj poruke koja je veća od njega samoga.“ 

Tim se riječima u subotu u zadarskoj katedrali novoimenovanom biskupu koadjutoru Milanu Zgrabliću obratio njegov suzareditelj, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša. 

- Dragi brate, poruka živoga Boga veća je od nas. Ne posjedujemo mi istinu, nego Istina posjeduje nas, vlada našim srcima i šalje nas kao svjedoke ljudima našega vremena, osobito siromasima i tuđincima, zalutalima i svima koji oskudijevaju - poručio je metropolit Kutleša.

23. svibanj 2024 13:21