StoryEditorOCM
4 kantunaPREKO ODVJETNIKA

Čubelić se javio nakon napada u zadarskom zatvoru: ‘Điđi me nije izudarao ni bacio na koljena! Htio me kemijskom u oko, ali sam ga zgrabio!‘

Piše Vladimir Urukalo
21. svibnja 2024. - 15:55

Nakon što je Slobodna Dalmacija iscrpno izvijestila o detaljima napada Deana Majstorovića Điđija na Josipa Čubelića Čubu u zadarskom zatvoru, a koji su nam potvrđeni iz dva izvora, preko svog odvjetnika javio nam se sam Čubelić tvrdeći kako u opisu pojedinosti napada ima puno netočnosti.

image

Josip Čubelić Čuba

- Moj je klijent  hodao uz stepenice prema telefonskoj govornici, a onda ga je s leđa zaskočio Majstorović i s kemijskom olovkom u ruci ga je pokušao ubosti u oko. Čubelić je zadobio nekoliko ‘friževa‘ na čelu, a nakon što je napadača zgrabio za ruke, dotrčalo je nekoliko zatvorskih čuvara i prekinulo sukob. Sve je snimljeno na kamerama i moj klijent tvrdi da je istina ovo što vam prenosim - pojasnio nam je njegov odvjetnik kazavši, pak, da mu klijent nije rekao koji je bio konkretni povod napada.

image

Dean Majstorović u sudnici

Jakov Prkić/Cropix
 

Čubelić je reagirao na dio članka u kojem stoji da ga je Majstorović, kad ga je ugledao kako bez pratnje čuvara šeta hodnikom, bez riječi prvo udario šakom u kojoj je držao kemijsku olovku i to nekoliko puta u glavu razrezavši mu čelo i područje oko uha, a kad je ovaj od siline udaraca pao na koljena, šutnuo ga je nogom u glavu. Isto tako, po njemu, nema istine u tome da nije htio uzvratiti Điđiju nakon što mu je ovaj, nakon napada, rekao: "Ajde mangupe, kreni sad na mene...".

01. lipanj 2024 07:45