26983286
NE PROPUSTITE

Jubilarno 10. izdanje splitskog Vinskog podruma: očekuje vas više od 400 vinskih etiketa na novoj ekskluzivnoj lokaciji

Piše Anamaria Mikulić
Foto Mihael Barisic/Cropix
23. travnja 2024. - 13:30

Dojmovi s prvog izdanja dubrovačkoga vinskog podruma još uvijek se prepričavaju diljem Lijepe naše, od Straduna do Iloka. Svi koji su se prošlog vikenda zatekli u Dubrovniku uživali su u kušanju vina 40 najboljih hrvatskih vinara. Prošlotjednu atmosferu u spektakularnim Lazaretima teško je opisati riječima, a to vam mogu potvrditi i brojni turisti, njihovi domaćini, ugostitelji i hotelijeri koji su s nama, u čast vina, feštali do dugo u noć.

Vinski sajam Slobodne Dalmacije, organiziran u suradnji s Dubrovačkim vjesnikom, bio je pun pogodak. Ambijent prostora, besprijekorna organizacija i kvalitetna vina, sajam su podigla na svjetsku razinu. Uspješno smo oživjeli tradiciju organiziranja vinskog festivala na našem krajnjem jugu i svečano obećavamo da ćemo učiniti sve da ju održimo, i to na još višoj razini. 

Dobra vijest za sve ljubitelje vina jest da do sljedećeg izdanja vinske fešte neće morati čekati još godinu dana, sredinom svibnja u Splitu vas očekuje jubilarno 10. izdanje Festivala vina i delicija "Vinski podrum". Događaj je već prepoznat od strane Splićana, domaćih i stranih posjetitelja, vinara, vinoljubaca, vinskih radoznalca, kušača i hedonista i na jedan vikend pretvorit će Split u pravu vinsku metropolu. 

image
Mihael Barisic/Cropix

U petak i subotu, 17. i 18. svibnja, u grad pod Marjanom na veliku feštu vina i delicija slit će se brojni vinari sa svih strana Lijepe naše i okolnih država. Više od 50 vinara s ponosom će vam prezentirati svoje prvake, ponajbolja vina i vrhunske kapljice iz svojih podruma. Od štanda do štanda moći ćete čuti njihove priče i kušati mirise, okuse i arome različitih vina i vinogorja. 

Nova ekskluzivna lokacija 

Za jubilarno izdanje pripremili smo vam mnoštvo iznenađenja i noviteta, među kojima je najveća novost promjena lokacije održavanja. Prvi put Festival će se održati u veličanstvenom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika na prekrasnim Mejama. Jedan je od najstarijih hrvatskih muzeja i jedini muzej u Hrvatskoj osnovan s zadaćom da istražuje, sakuplja, predstavlja i proučava ostatke materijalne i duhovne kulture Hrvata iz razdoblja srednjeg vijeka, otvorit će svoja vrata za sve posjetitelje željne vrhunskih kapljica i dobre zabave. 

image
Vojko Basic/Cropix

Na jednoj od najljepših pozicija u gradu uz božanske kapljice, uživat ćete i u ukusnim delicijama. Između kušanja vina imat ćete priliku svratiti do štandova i degustirati vrhunske pršute, sireve, mariniranu i slanu ribu, čokolade i razne druge delicije. Vaša nepca čeka jedno zaista nezaboravno iskustvo!

Jedinstvena prilika

I ove godine za vas smo pripremili različite radionice, koje će vas upoznati s marljivim radom naših vinara, njihovim životnim pričama te specifičnostima i izazovima rada u vinogradu. Ovo je ujedno i jedinstvena prilika za opušteno druženje, sklapanja poslovnih poznanstava i upoznavanje s vinarima. Zabave i šušura neće nedostajati jer sa zalaskom sunca počinje i naš glazbeno-zabavni program, a šuška se i o afterpartyju.

Tijekom petka i subote u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika moći ćete kušati više od 400 različitih etiketa vina, a u cijenu ulaznice uključena je neograničena konzumacija vina. Drugim riječima, ovo je jedinstvena prilika da na jednom mjestu kušate sve najbolje i najnovije etikete vrhunskih vinarija. 

image
Tonci Plazibat/Cropix

Iskoristite priliku da istražite najbolja vina vinarija diljem Lijepe naše, upoznate stručnjake iz industrije, stvorite nezaboravne uspomene i uživate u raznovrsnom programu koji će oživiti sva vaše osjetila.

Rezervirajte 17. i 18. svibnja za najuzbudljiviji događaj za sve ljubitelje vina. Vidimo se na Festivalu vina u Splitu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:44