StoryEditorOCM
Svijetumalo tragedija

Stravična nesreća u zabavnom parku: 11-godišnjakinja pala s panoramskog kotača, posjetitelj sve snimio

Piše Vijesti SD
3. studenog 2023. - 12:21

Užasna nesreća dogodila se 31. listopada u zabavnom parku u brazilskom mjestu Rio Preto da Eva, kada je grupa djece i odraslih uživala u vožnji na panoramskom kotaču. Pred očima šokiranih prolaznika, djevojčica od samo 11 godina pala je s visine od pet do šest metara, prenosi Klix.ba.

U trenucima nesreće, prolaznici su čuli užasne krike i pozive u pomoć, dok su uplašeno promatrali djevojčicu koja se grčevito držala za šipku kako bi izbjegla pad. Samo sekundu prije toga, njena prijateljica bila je žrtva nesreće kada je ispala iz sjedišta i povrijedila karlicu tokom pada.

Na snimci se može vidjeti uplašeno dijete kako visi s atrakcije. Radnik je pokušao hitno okrenuti kotač kako bi djevojčica bila bliža zemlji, ali je njen stisak popustio i ona je pala ravno na metalni kiosk.

- Uživali smo u vožnji, a onda sam shvatio da nešto nije u redu. Okrenuo sam se i vidio svoju kći kako visi naglavačke. Nisam stigao reagirati, a već je pala. Držao sam drugo dijete u naručju i nisam znao što da radim, izjavio je otac povrijeđene djevojčice, Raimundo Klaudinei.

Nakon nesreće, obje djevojčice su dobile prvu pomoć i prevezene su u bolnicu. Jedna od njih je zadržana na liječenju, dok je druga puštena kući. Istraga će utvrditi uzrok incidenta, a sumnja se da je pukla sigurnosna brava na sjedištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 22:46