StoryEditorOCM
Svijetnapad na fica

Pogledajte snimku koja baca novo svjetlo na atentat u Slovačkoj: Je li napadač ipak imao i pomagače?

Piše vijesti sd
20. svibnja 2024. - 09:21

Slovački ministar rekao je da napadač na premijera možda nije djelovao sam. I dok se čekaju detaljne službene informacije, na društvenim medijima se uvelike špekulira da su još barem dvoje ljudi, koji su tog dana bili na mjestu događaja, uključeni u zavjeru protiv Roberta Fica, prenosi dnevnik.hr.

Život slovačkog premijera Roberta Fica (59) na kojeg je u srijedu izvršen atentat, više nije u opasnosti, ali mu je i dalje potrebna intenzivna njega. 

Optuženi za pokušaj ubojstva u subotu je zadržan u pritvoru do suđenja. Napadač nije službeno imenovan, ali ga slovački mediji identificiraju kao 71-godišnjeg Juraja Cintulu iz grada Levice. Lokalni mediji opisali su ga kao pjesnika koji je bio uključen u političke organizacije.

I dok je slovački ministar unutarnjih poslova Matúš Šutaj Eštok izjavio da atentator možda nije djelovao sam, kako se ranije vjerovalo, na društvenim mrežama pojavila se i snimka koja baca novo svjetlo na pokušaj ubojstva slovačkog premijera. 

Na snimci su muškarac i žena koji su prišli ogradi kako bi izbliza vidjeli premijera. Barem se tako činilo prije nego što su se začuli pucnjevi. No, žena djeluje neobično nervozno i prestrašeno za nekoga tko je samo došao vidjeti premijera. I ponašanje muškarca iz videa pobudilo je sumnju.

Naime, kada je atentator zapucao na Fica, očekivano je nastao metež, no ovaj se čovjek nije ni pomaknuo. Oni koji su pomno pogledali snimku vjeruju da su muškarac i žena znali što će se dogoditi, a jesu li u pravu i potvrđuje li ova snimka da Cintula nije bio "usamljeni vuk", pogledajte i sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 01:07