StoryEditorOCM
Svijetnema milosti

Amerikanci jedno, Izraelci drugo: ‘Ništa od četverosatnih pauza u napadima na Gazu‘

Piše vijesti sd
9. studenog 2023. - 20:05

Glasnogovornik IDF-a kazao je da nema promjena u politici humanitarnih pauza u Gazi, negirajući tako tvrdnje SAD-a o tome da će biti uvedene svakodnevne četverosatne humanitarne pauze.

Glasnogovornik IDF-a potvrđuje da vojska planira samo "taktičke, lokalne pauze za humanitarnu pomoć, koje su ograničene u vremenu i području," kao odgovor na tvrdnju glasnogovornika Bijele kuće da će se Izrael uključiti u svakodnevne, četverosatne humanitarne pauze širom sjeverne Gaze.

Potpukovnik Richard Hecht rekao je novinarima da su planirane pauze nastavak izraelske politike humanitarnog koridora: četverosatni prozori kako bi se omogućilo civilima da putuju od sjevera do juga Gaze, koji je relativno sigurniji i prima humanitarnu pomoć.

"Vidimo ljude kako se sele, desetine tisuća, iako postoji pritisak Hamasa da ih ne pusti", kazao je Hecht, dodajući da IDF to planira proširiti i činiti više.

On je naglasio da nije došlo do promjene politike i da su to taktičke stanke za kretanje iz određenih područja ka jugu Gaze.

image
Zain Jaafar/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 11:41