StoryEditorOCM
RegijaNIJE MU OSTAO DUŽAN

Glumac Feđa Štukan o uvredama na svoj račun i zadržavanju na granici: ‘Teško je biti kriminalac Vučićeva kalibra‘

Piše SD VIJESTI
14. lipnja 2023. - 14:50
Vučić prikazan kao robijaš na beogradskim prosvjedima i glumac Feđa Štukan (dolje, snimljen 2015.) AFP i Boris Kovačev/Cropix

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao bosanskog glumca Feđu Štukana "kriminalcem", a list Politika "muslimanskim ekstremistom",  jer je viđen na prosvjedu "Srbija protiv nasilja", umjetnik je na granici zadržan šest sati.

Feđa Štukan za Danas kaže da su se inspektori prema njemu ponašali vrlo korektno, a o tome kako je doživio uvrede predsjednika Srbije i etiketu koju mu je prilijepio spomenuti dnevnik:

- Teško je biti kriminalac Vučićevog kalibra. Ne znam kako on zamišlja kriminalca, a ne mogu reći ni da je kompliment kad mi se takav kalibar uopće obraća. Što se tiče "islamskog fundamentalista", mogu dodati da me ovdje već 20 godina nazivaju četnikom. Nosim se s problemima da me tamo nazivaju islamskim fanatikom, a ovdje četnikom, s tim živim dugo. Iskreno, nije me briga za to - objašnjava Štukan.

Prema njegovim riječima, očekivao je to zadržavanje na granici i uznemiravanje, ali, kako ističe, "uznemiravanja nije bilo".

Glumac dodaje da mu se pritvor činio problematičnim jer nije znao kakav bi mogao biti ishod s obzirom na optužbe koje mu se stavljaju na teret, a to su "podrivanje ustavnog poretka, napadi na državu, svašta..."

- Mogao sam neko vrijeme biti zatvoren. Ali sve te gluposti - "snajperist", "fundamentalist" su provjerljive. Moji podkasti imaju u Srbiji milijunske preglede,  moja knjiga se prodaje u desetinama tisuća primjeraka, tako da ljudi točno znaju tko sam, što sam, rekao sam apsolutno sve o sebi bez trunke skrivanja. Tako da im nije pametno raditi to što rade i mislim da nije pametno da mi daju toliki publicitet - zaključuje Štukan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 11:32