StoryEditorOCM
Regijanapustio posao

Bivši inspektor: ‘Policija, politika, visoki kriminal - sve je to sada jedno. Osjećao sam se kao da radim za mafiju‘

Piše VIJESTI SD
25. siječnja 2024. - 17:17

Doskorašnji policajac, novosadski kriminalistički inspektor Uglješa Bokić, izjavio je da je odlučio da napusti taj posao nakon što se počeo osjećati kao da "radi za mafiju, a ne za policiju", iako nije sudjelovao izravno ni u kakvim nezakonitim radnjama, niti je to traženo od njega - javlja N1 Srbija.

Bokić je za beogradski tjednik NIN rekao da se nezadovoljstvo u njemu skupljalo godinama, a da su okidač u vezi s odlukom da napusti policiju bili protesti kod novosadskog Šodroša.

On je kazao da je u policiji počeo raditi prije gotovo deset godina, i da je sada u odnosu na to vrijeme razlika u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) nemjerljiva, "u negativnom smislu".

"Mogao sam točno vidjeti kako se urušava jedna važna i vitalna institucija kao što je MUP. Ispočetka je to još i bilo podnošljivo, bar su neke granice postojale", rekao je Bokić.

Dodao je kako "sada više ne postoje nikakve granice".

"Policija, politika, visoki kriminal i korupcija, sve je to sada jedno. U Novom Sadu su dva načelnika, jedan za drugim, uhićena i za to apsolutno nitko ne snosi nikakvu odgovornost, kao da su se sami stvorili na tim funkcijama, a ne da ih je netko postavio", istaknuo je Bokić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 19:14